TOP beneficii ale consumului de suplimente cu COLAGEN

Colagenul este cea mai abundentă proteină din corpul tău care în ultimul timp a căpătat o mare popularitate, dovada fiind numeroasele topicuri despre: colagenul contraindicatii, Cat timp se ia colagen, Necesarul zilnic de colagen, De la ce varsta se ia colagen, Cel mai bun colagen pentru articulatii, Pastile cu colagen pentru articulatii, Colagen Natural gelatina etc.

După cum spuneam, în ultimii ani, suplimentele de colagen au devenit populare. Majoritatea lor sunt hidrolizate, ceea ce înseamnă că colagenul a fost descompus, făcându-l mai ușor de absorbit.

Există, de asemenea, câteva alimente pe care le puteți mânca pentru a vă crește aportul de colagen, inclusiv pielea de porc (șorici) și bulionul de oase.

Consumul de colagen poate avea o varietate de beneficii pentru sănătate, de la ameliorarea durerilor articulare până la îmbunătățirea sănătății pielii.

TOP BENEFICII COLAGEN

1) COLAGENUL ajută la ameliorarea durerilor articulare

cel mai bun colagen pentru articulatii pareri forum

Colagenul ajută la menținerea integrității cartilajului, care este țesutul asemănător cauciucului care vă protejează articulațiile.

Pe măsură ce cantitatea de colagen din corpul tău scade pe măsură ce îmbătrânești, crește riscul de a dezvolta tulburări degenerative ale articulațiilor, cum ar fi osteoartrita.

Unele studii au arătat că administrarea de suplimente de colagen poate ajuta la ameliorarea simptomelor osteoartritei și la reducerea durerilor articulare în general.

Într-un studiu, adulții au luat 2 grame de colagen zilnic timp de 70 de zile. Cei care au luat colagen au avut o reducere semnificativă a durerilor articulare și au fost mai capabili să se angajeze în activitate fizică decât cei care nu l-au luat.

Cercetătorii au teoretizat că colagenul suplimentar se poate acumula în cartilaj și poate stimula țesuturile să producă colagen.

Ei au sugerat că acest lucru poate duce la scăderea inflamației, la o mai bună susținere a articulațiilor și la reducerea durerii

2) Colagenul Promovează sănătatea inimii

Luarea suplimentelor de colagen poate ajuta la reducerea factorilor de risc asociati cu afectiunile cardiace, cum ar fi ateroscleroza.

Cercetătorii au teoretizat că administrarea de suplimente de colagen poate ajuta la reducerea riscului de afecțiuni legate de inimă.

Colagenul oferă structură arterelor, care sunt vasele de sânge care transportă sângele din inimă către restul corpului. Fără suficient colagen, arterele pot deveni slabe și fragile.

Acest lucru poate duce la ateroscleroză, o boală caracterizată prin îngustarea arterelor. Ateroscleroza are potențialul de a duce la infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Într-un studiu, 31 de adulți sănătoși au luat zilnic 16 grame de colagen timp de 6 luni. Până la sfârșit, au experimentat o reducere semnificativă a măsurilor de rigiditate a arterelor, în comparație cu înainte de a începe să ia suplimentul.

În plus, au crescut nivelul de colesterol „bun” HDL cu o medie de 6%. HDL este un factor important în riscul de afecțiuni cardiace, inclusiv ateroscleroza.

3) COLAGENUL îmbunătățește sănătatea pielii

Colagenul joacă un rol în întărirea pielii, plus poate beneficia de elasticitate și hidratare. Pe măsură ce îmbătrânești, corpul tău produce mai puțin colagen, ceea ce duce la uscarea pielii și formarea de riduri.

Cu toate acestea, mai multe studii au arătat că peptidele de colagen sau suplimentele care conțin colagen pot ajuta la încetinirea îmbătrânirii pielii prin reducerea ridurilor și a uscăciunii tenului.

Un studiu a constatat că femeile care au băut zilnic o băutură amestecată cu un supliment de colagen timp de 12 săptămâni au experimentat o hidratare crescută a pielii și o reducere semnificativă a adâncimii ridurilor în comparație cu un grup de control.

În plus, administrarea de suplimente de colagen poate promova producția de alte proteine ​​care ajută la structurarea pielii, inclusiv elastina și fibrilina.

REZUMAT beneficii colagen:  suplimentele de colagen promovează sănătatea creierului, inimii și intestinelor, precum și ajută la controlul greutății și mențin părul și unghiile sănătoase.


Reacții adverse și contraindicații suplimente cu colagen

Produsele cu colagen nu prezintă efecte secundare cunoscute, însă rezultatele obținute in urma tratamentului nu sunt întotdeauna tipice. Cu toate ca este sunt suplimente de calitate, ar trebui sa ai grija atunci când ta cazuri de efecte secundare iar datorita ingredientelor pe care le conțin, poți chiar să ai sau să dezvolți alergii la ele.

Din acest motiv, iti sugeram sa citești bine lista cu ingrediente pe care le conțin suplimentele cu colagen și să te asiguri ca nu ești alergic la acesta înainte sa il folosești.