VITAMINA B-12 și depresia. Depresia nervoasă tratament prin Vitamine cauze.

Complex de vitamine pentru depresie, Vitamina b12 naturista, Tratament cu vitamina b12, Deficit vitamina b12 simptome, Lipsa vitamina B12 forum

Vitamina B-12 și alte vitamine B joacă un rol în producerea de substanțe chimice ale creierului care afectează starea de spirit și alte funcții ale creierului. 

Nivelurile scăzute de B-12 și alte vitamine B, cum ar fi vitamina B-6 și acid folic, pot fi legate de depresie, de pierderea memoriei, manifestarea episoadelor de paranoia si a iluziilor. 

Nivelurile scăzute ale unei vitamine pot rezulta din consumul de o dietă proastă sau din faptul că nu puteți absorbi vitaminele pe care le consumați. 

Adulții în vârstă, vegetarienii și persoanele cu tulburări digestive, cum ar fi boala celiacă sau boala Crohn, pot avea dificultăți în a obține suficient B-12. 

Uneori apare o deficiență de vitamina B-12 din motive necunoscute. Medicul dumneavoastră poate comanda un test de sânge pentru a verifica nivelurile de B-12 sau alte vitamine dacă se suspectează o deficiență.

Complex de vitamine pentru depresie Vitamine pentru anxietate forum

Dacă aveți o deficiență de vitamina B-12, luarea unui supliment zilnic care include vitamina B-12 vă poate ajuta corpul să obțină nutrienții de care are nevoie. 

Dovezile cercetărilor arata ca, in cadrul unei depresii, exista scaderi atat serice cat si din globulele rosii de acid folic, o scadere serica de vitamina B12 și o creșterea nivelului plasmatic de homocisteina. 

Vitamina B12 reduce nivelul unui aminoacid din sânge numit hemocisteină. Un nivel crescut al hemocisteinei în sânge are un efect nociv asupra creierului, provocând tulburări de dispoziţie. Acest aminoacid este implicat şi în apariţia bolilor cardiovasculare.

Dar rezultatele studiului au fost amestecate și discutabile cu privire la dacă suplimentele de vitamina B-12 pot ajuta la reducerea riscului de depresie. 

Deoarece B-12 și alte suplimente de vitamine pot interacționa cu unele medicamente, în special în doze mari, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua un supliment de vitamine.

Cea mai bună modalitate de a vă asigura că obțineți suficient B-12 și alte vitamine este să consumați o dietă sănătoasă care să includă surse de nutrienți esențiali. 

Vitamina B-12 este bogată în produsele de origine animală, cum ar fi peștele, carnea slabă, carnea de pasăre, ouăle și laptele cu conținut scăzut de grăsimi și fără grăsimi. 

Cerealele fortificate pentru micul dejun sunt, de asemenea, o sursă bună de B-12 și alte vitamine B.

Rețineți că rolul vitaminelor B în depresie nu este clar și sunt necesare mai multe cercetări.Și niciun supliment nu poate înlocui tratamentele dovedite pentru depresie, cum ar fi antidepresivele și consilierea psihologică.