Wiki Acnee la Adulți cauze, soluții și tratamente. Care este cel mai bun mod de a trata acneea.

Am 20 de ani... de ce mai am acnee? Mulți oameni cred că acneea se întâmplă doar la adolescenți, dar nu este cazul. Mulți se confruntă cu acneea la adulți la vârsta de 20 de ani. 

Câțiva dintre nefericiți suferă de acneea la adulți la vârsta de 30 de ani, la 40, la 50 de ani sau chiar în vârstă. 

Acneea continuă la adulți pare să fie mai frecventă la femei și pare să aibă o bază hormonală. Citiți mai departe pentru a afla despre cauzele acneei la adulți, medicamente, produse, spălarea feței și soluții.

Pastilele contraceptive vindecă sau provoacă acnee?

Contraceptivele orale pot ajuta unele femei să țină la distanță acneea adultă. Cu toate acestea, pilula nu este pentru toată lumea. 

Unele femei nu ar trebui să-l ia, deoarece poate crește riscul de cancer de sân , atac de cord, hipertensiune arterială și cheaguri de sânge. 

acneea la adulti cauze prevenire tratamente eficiente

Femeile cu vârsta peste 35 de ani pot fi sfătuite să evite pilula din cauza acestor riscuri crescute. Întrebați-vă medicul dacă este sigur să luați pilula pentru a gestiona acneea la adulți.

Poate machiajul meu să provoace acnee?

Fara indoiala ca anumite substante uleioase pot induce aparitia cosurilor. Dacă una dintre ele este o componentă a unui cosmetic sau a unui machiaj, acest lucru poate fi dăunător tenului.

Alegerea unui cosmetic sau a unui machiaj pe bază de apă poate evita această posibilitate. Spălați-vă machiajul la sfârșitul zilei, astfel încât să nu se instaleze în pori peste noapte.

Care este adevărul despre ciocolată și acnee?

Poveștile bătrânelor soții susțin că consumul de ciocolată contribuie la acnee, dar nu pare să fie cazul. Nu există dovezi convingătoare că dieta joacă un rol major în acnee. 

Rezultatele unor studii sugerează că consumul unei diete cu indice glicemic ridicat și consumul de lapte pot crește erupțiile, în timp ce consumul unei diete cu indice glicemic scăzut și consumul mai puțin de lapte poate duce la mai puține erupții. 

Cel mai bun lucru de făcut dacă crezi că consumul anumitor alimente contribuie la acnee este să le eviți.

Ce tipuri de acnee există?

Trei tipuri de leziuni de acnee care afectează adolescenții pot apărea și la adulți. Un comedo este cunoscut sub numele de punct negru. 

Cosurile sau pustulele sunt leziuni pline de puroi, care sunt roșii la bază. Nodulii se încadrează mai adânc decât alte tipuri de acnee. Sunt dureroase și pot provoca cicatrici. Utilizarea anumitor medicamente poate contribui la acnee. 

Unele tipuri de acnee la adulți se datorează supraproducției de androgeni, hormoni masculini pe care îi au atât bărbații, cât și femeile, care stimulează glandele sebace.

Care este cel mai bun mod de a trata acneea?

Mulți oameni tratează cu succes acneea ușoară a adulților cu produse fără prescripție medicală. 

Gelurile și cremele cu peroxid de benzoil și preparatele cu acid salicilic sunt doar câteva tipuri de tratamente care sunt disponibile în majoritatea farmaciilor. 

Dacă aveți nevoie de ceva mai puternic, medicul dermatolog are la dispoziție multe tratamente pe bază de rețetă. Antibioticele topice și orale și retinoizii, agenții de blocare a receptorilor steroizi și contraceptivele orale pot fi utilizate în tratarea acneei la adulți.

Care este cel mai bun mod de a preveni acneea?

Acneea nu poate fi prevenită, dar o puteți gestiona. 

Evită produsele cosmetice comedogenice și produsele de păr care conțin ingrediente care pot înfunda porii. 

Evitați să luați medicamente care pot agrava acneea. 

Mâncați o dietă sănătoasă, faceți exerciții fizice și dormiți suficient pentru a ține la distanță coșurile.

MAI POTI CITI