Wiki Beneficiile Uleiului din Semințe de Dovleac pentru sănătatea inimii, prostatei și împotriva căderii părului

În acest articol veți găsi informații despre: Ulei de dovleac pret, Cel mai bun ulei de dovleac, Cura cu ulei de dovleac, Producatori ulei de dovleac,Ulei de dovleac contraindicatii, Ulei de seminte de dovleac pentru copii, Ulei de dovleac presat la rece.

Se spune că uleiul din semințe de dovleac ajută la promovarea sănătății urinare și a sănătății inimii. Este plin de vitamine și agenți antiinflamatorii, împreună cu acid linoleic și oleic. 

De cele mai multe ori, oamenii iau ulei de semințe de dovleac sub formă de pastile. În general, acest lucru se datorează faptului că este mai convenabil și este mai ușor de înghițit. Este de obicei vândut în capsule de 1.000 de miligrame, dar îl puteți găsi în diferite doze.

Iată ce trebuie să știți despre potențialele beneficii pentru sănătate ale uleiului din semințe de dovleac

1. Efecte pozitive asupra simptomelor menopauzei

S-a descoperit că uleiul din semințe de dovleac ajută la ameliorarea unora dintre simptomele menopauzei. Aceasta a inclus o scădere a bufeurilor, a durerilor articulare și a durerilor de cap. Femeile care au luat ulei din semințe de dovleac au avut și o creștere a nivelului lor de HDL, care este colesterolul „bun”.

ulei din seminte de dovleac pareri forumuri beneficii daca ingrasa

2. Efecte pozitive asupra sănătății urinare

În general, uleiul din semințe de dovleac pare să aibă un efect pozitiv asupra tractului urinar. Acest tract este format din rinichi, vezica urinara si uretra, care leaga vezica urinara de orificiul urinar.

Cercetătorii într-un mic studiuSursă de încrederea oferit participanților între 500 și 1.000 de miligrame de ulei din semințe de dovleac. Participanții au observat o îmbunătățire drastică a simptomelor vezicii urinare hiperactive, inclusiv udarea pe timp de noapte.

3, Efecte asupra sănătății inimii

Poate știi că grăsimile saturate nu sunt bune pentru inimile sănătoase. Dar poate fi totuși confuz să știi ce grăsimi sunt bine să mănânci. 

Uleiul din semințe de dovleac este de fapt o grăsime nesaturată, ceea ce înseamnă că este tipul de grăsime „bună”. Grăsimile nesaturate precum uleiul de semințe de dovleac pot promova de fapt o inimă sănătoasă.

Unu studiu pe animale a descoperit că uleiul din semințe de dovleac nu numai că a ajutat la scăderea colesterolului, dar a avut și efecte antiinflamatorii. De asemenea, sa demonstrat că uleiul scade tensiunea arterială la șoareci.

4. Efecte asupra sănătății prostatei

Uleiul din semințe de dovleac, împreună cu uleiul de palmetto, a arătat rezultate promițătoare ca terapie alternativă pentru hipertrofia benignă de prostată (HBP). HBP este o afecțiune frecventă în care prostata devine mărită. Acest lucru poate fi extrem de dureros și poate bloca fluxul de urină.

A studiu făcut printre bărbații coreeni cu HBP au descoperit că uleiul de semințe de dovleac poate acționa ca un medicament alternativ eficient, fără reacții adverse. 

Participanții la studiu au observat o îmbunătățire a simptomelor, inclusiv un flux urinar mai bun. Cercetătorii au descoperit că au avut rezultate optime atunci când uleiul din semințe de dovleac a fost asociat cu uleiul de palmetto.


5. Efecte asupra părului și a pielii

Uleiul din semințe de dovleac a fost asociat cu efecte pozitive asupra creșterii părului, în special la bărbați. 

Un studiu a descoperit că bărbații care au luat 400 de miligrame de ulei de semințe de dovleac în fiecare zi timp de 24 de săptămâni au avut de fapt o creștere a părului cu 40% mai mare decât bărbații din grupul placebo. Nu s-au constatat efecte adverse.