Cum îmi pot scădea Tensiunea Arterială imediat, în mod natural

Scăderea tensiunii arteriale imediat 

Există foarte puține lucruri pe care le puteți face în afara intervenției medicale pentru a vă reduce imediat tensiunea arterială. 

Dacă sunteți îngrijorat că este posibil să vă confruntați cu o urgență cu hipertensiune arterială, sunați imediat medicul dumneavoastră. 

În timp ce așteptați sosirea ajutorului, întindeți-vă și rămâneți cât mai calm posibil.

7 moduri de a scădea imediat tensiunea arterială ridicată

Datele încurajatoare despre hipertensiune arterială ( hipertensiune arterială ) sunt că vă puteți reduce nivelurile crescute printr-o serie de modificări simple ale stilului de viață de zi cu zi. 

Aceste ajustări pot reduce numărul de măsurători și pot reduce riscurile fără a fi nevoie de medicamente. Vom discuta șapte măsuri eficiente în diapozitivele următoare.

sfaturi cum imi scad imediat tensiunea arteriala natural

1) Creșteți consumul de potasiu

Potasiul pare să contracareze răul pe care sodiul îl provoacă vaselor de sânge. Persoanele care consumă în mod regulat alimente bogate în potasiu tind să aibă tensiune arterială mai scăzută. 

Unele dintre cele mai bogate alimente în potasiu includ:

  • Fasole
  • Lapte de vacă (atât fără grăsimi, cât și integral)
  • Cartof copt
  • Roșii proaspete
  • Banane
  • Spanac
  • Moluște comestibile

2) Renunță la fumat

Fumatul îngustează arterele și asta crește tensiunea arterială pentru câteva minute. Fumatul toată ziua poate contribui la creșterea tensiunii arteriale pe tot parcursul zilei. Hipertensiunea arterială ucide aproape jumătate de milion de americani în fiecare an. 

3) Reduceți și evitați stresul cronic

Stresul în viață este inevitabil.  Dar dacă te simți stresat și încordat pentru o mare parte sau toată ziua, obiceiurile tale ar putea fi afectate.

Dacă te simți stresat și încordat pentru o mare parte sau toată ziua, obiceiurile tale ar putea fi afectate. 

Persoanele cu stres cronic sunt în pericol de a avea obiceiuri nesănătoase de adaptare, cum ar fi supraalimentarea și abuzul de substanțe. 

De asemenea, poate fi dificil să dormi dacă ești stresat frecvent sau constant. Toate aceste lucruri vă pot crește tensiunea arterială.

Pentru a-ți ține stresul sub control, fă-ți timp pentru activități sănătoase. Petreceți ceva timp în fiecare zi într-o activitate care vă relaxează, cum ar fi:

Gradinaritul
Mersul pe jos
Pictura
Meditația / Yoga
Întâlnirile cu cu prietenii și familia
Ședințe cu un terapeut

4) Evitați consumul excesiv de alcool

Consumul prea mult de alcool a fost asociat cu hipertensiunea arterială. Consumul excesiv de alcool contribuie, de asemenea, la accident vascular cerebral . CDC recomandă bărbaților să bea două sau mai puține băuturi pe zi. Femeilor li se recomandă să bea una sau mai puține băuturi alcoolice pe zi.

5) Consum redus de sodiu

Prea mult sodiu în dietă a fost legat de hipertensiunea arterială. În locurile în care oamenii mănâncă mai puțin sodiu, oamenii tind să aibă mult mai puține probleme cu hipertensiunea arterială. 

Majoritatea oamenilor mănâncă mult mai multă sare decât este recomandat și cea mai mare parte provine din alimente foarte procesate. Scăderea consumului de sare poate începe să scadă tensiunea arterială în câteva săptămâni.

6) Slăbiți

Excesul de greutate sau obezitatea pune un plus de presiune asupra arterelor tale, iar acest lucru poate duce la hipertensiune arterială în timp. Asociația Americană a Inimii recomandă „să mănânce bine și să se miște cât mai des” persoanelor care doresc să slăbească.

7) Alegeți o dietă cu alimente sănătoase pentru inimă

Unele alimente sunt doar bune pentru inima ta. Și apoi sunt alimente care nu sunt. Cu cât alegi mai des alimente de calitate, sănătoase de consumat, cu atât mai multă protecție vei oferi inimii tale. 

Iată câteva alimente de evitat dacă doriți să aveți inimă sănătoasă:

Dulciuri cu zahăr
Sodiu (sare)
Carne roșie grasă
Grăsimi saturate și grăsimi trans