DIABET: ce Crește și Scade nivelul zahărului din sânge. Glicemia si alimentatia.

WIKI cauze principale care cresc sau scad glicemia (nivelul zaharului din sange)

Cofeina creste nivelul zaharului din sange la diabetici


Există multe moduri diferite în care zahărul din sânge (nivelurile de glucoză din sânge) poate fi afectată și poate cauza probleme cu controlul zahărului la persoanele cu diabet zaharat . 

Fiecare persoană reacționează diferit la o varietate de lucruri care influențează glicemia. Persoanele cu diabet ar trebui să fie conștiente de anumiți compuși și activități care influențează nivelul zahărului din sânge.

Unul dintre acești compuși este cofeina. Nivelul zahărului din sânge poate crește după consumul de cafea, ceai negru și energie cu cofeină din cauza conținutului lor de cofeină.
 
Alimentele "fără zahăr" cauza a cresterii glicemiei

O serie de alimente pretind a fi „fără zahăr”. Dar aceste alimente pot crește în continuare nivelul zahărului din sânge, deoarece multe conțin carbohidrați sub formă de amidon sau fibre.

wiki scortisoara poate scadea glicemia zaharul din sange

Alcoolii de zahăr, cum ar fi sorbitolul și xilitolul, adaugă dulceață alimentelor, dar pot avea totuși suficienți carbohidrați asociați pentru a crește nivelul zahărului din sânge. 

Alimentele cu niveluri ridicate de carbohidrați sunt susceptibile de a crește nivelul de zahăr din sânge foarte mare și, în cele din urmă, nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot provoca leziuni ale organelor în timp la persoanele cu diabet.

Alimentele bogate în grăsimi pot duce la creșterea glicemiei pentru mai mult timp.

Mâncarea chinezească

Alimentele bogate în grăsimi pot duce la creșterea glicemiei pentru mai mult timp. Pizza, cartofii prăjiți și majoritatea alimentelor prăjite sunt bogate în carbohidrați și grăsimi. 

La fel sunt multe alimente chinezești preferate, cum ar fi rulourile cu ouă și puiul pane găsit în puiul dulce și acru. 

Este o idee bună să vă monitorizați glicemia la aproximativ două ore după ce mâncați astfel de alimente pentru a vedea cum sunt afectate nivelurile de zahăr din sânge.

O răceală urâtă poate duce la cresterea zaharului din sange

Deshidratarea vă poate crește glicemia, așa că este înțelept să rămâneți bine hidratat. Dacă sunteți bolnav, aveți diaree și vărsături mai mult de două ore sau o boală prelungită care durează mai mult de câteva zile, boala vă poate modifica glicemia.

În plus, zahărul din sânge crește pe măsură ce corpul tău încearcă să lupte cu orice tip de boală. 
Medicamentele precum antibioticele și decongestionantele vă pot modifica glicemia. 

Verificați nivelul de zahăr din sânge în timpul acestor situații speciale intermitente, astfel încât să puteți ajuta la determinarea modului în care corpul dumneavoastră va reacționa la aceste boli și tratamente.

Stresul poate determina organismul să elibereze hormoni care pot face să crească glicemia.

Stresul poate determina organismul să elibereze hormoni care pot face să crească glicemia. Acest lucru este mai frecvent la persoanele cu diabet de tip 2 . Practicați tehnici de relaxare cu respirație profundă și exercițiu, dacă puteți, pentru a reduce stresul.

Ei bine, covrigii sunt mai buni in a provoca creșterea nivelului de zahăr din sânge decât pâinea, deoarece covrigii sunt plini de carbohidrați și calorii.

Sunt covrigii mai buni decât pâinea? Ei bine, covrigii sunt mai buni la creșterea nivelului de zahăr din sânge decât pâinea, deoarece covrigii sunt plini de carbohidrați și calorii. 

Dacă trebuie doar să bei un bagel, alege un mini bagel sau un bagel subțire. 

Dacă vă place covrigiul de dimineață, încercați să găsiți alternative sănătoase, discutând despre preferințele dvs. de dietă cu un profesionist din domeniul sănătății sau un dietetician.

Deși designul principal al băuturilor pentru sport este de a ajuta persoanele să reumple lichidele rapid, multe dintre ele conțin mult zahăr si cresc glicemia

Deși designul principal al băuturilor pentru sport este de a ajuta persoanele să reumple lichidele rapid, multe dintre ele conțin mult zahăr. 

Pentru antrenamentele moderate de mai puțin de o oră, apa plată ar trebui să vă reumple lichidele. 

Pentru antrenamente mai intense, o băutură pentru sport poate fi potrivită, dar persoanele cu diabet ar trebui să se consulte cu medicul lor pentru a vedea care băuturi pentru sport sunt cele mai bune pentru ei.

Deși fructele sunt o alegere sănătoasă pentru majoritatea dintre noi, persoanele cu diabet ar trebui să știe că fructele uscate conțin o cantitate mare de carbohidrați într-o porție mică.

Deși fructele sunt o alegere sănătoasă pentru majoritatea dintre noi, persoanele cu diabet ar trebui să știe că fructele uscate conțin o cantitate mare de carbohidrați într-o porție mică. 

De exemplu, două linguri de stafide uscate, merișoare sau cireșe au aceeași cantitate de carbohidrați ca o bucată mică de fructe proaspete. 

Trei curmale uscate conțin 15 g de carbohidrați, așa că consumul unui pumn sau două de fructe uscate poate cauza creșteri mari ale nivelului de glucoză din sânge la mulți oameni.

Steroizii, utilizați în mod obișnuit pentru a trata erupțiile cutanate, artrita, astmul și alte afecțiuni medicale, pot determina creșterea nivelului de zahăr din sânge. La fel si medicamentele diuretice pot creste glicemia

Steroizii, utilizați în mod obișnuit pentru a trata erupțiile cutanate, artrita, astmul și alte afecțiuni medicale, pot determina creșterea nivelului de zahăr din sânge. 

Corticosteroizii precum prednisonul pot declanșa dezvoltarea diabetului la persoanele cu tendință spre diabet. 

Diureticele (pastilele care scot apa din corp) pot crește nivelul zahărului din sânge, în timp ce antidepresivele le pot crește sau scădea. 

Dacă trebuie să luați aceste medicamente și aveți diabet, monitorizați cu atenție nivelul glicemiei pentru a vedea cum vă afectează aceste medicamente.

Medicamentele pentru răceală conțin adesea decongestionantele pseudoefedrină sau fenilefrină; de asemenea, pot conține zahăr și/sau alcool.

Medicamentele pentru răceală conțin adesea decongestionantele pseudoefedrină sau fenilefrină; de asemenea, pot conține zahăr și/sau alcool. Aceste componente vă pot crește nivelul de zahăr din sânge. 

Cu toate acestea, antihistaminicele nu cauzează o problemă cu nivelul zahărului din sânge. Dacă decideți să cumpărați medicamente pentru răceală fără prescripție medicală, întrebați farmacistul despre posibilele efecte pe care le poate avea asupra nivelului de glucoză din sânge.

Arsuri solare dupa o zi relaxată la soare poate avea consecințe periculoase asupra glicemiei.

O zi relaxată la soare poate avea consecințe asupra glicemiei. Chiar și după ce te-ai răcorit, dacă ai suferit o arsură solară, s-ar putea să-ți ridici nivelul de glucoză la umbră. 

CDC explică că durerea de durată a unei arsuri solare poate provoca stres și că stresul vă poate crește glicemia.

Iaurtul scade glicemia

Alimentele probiotice pot ajuta persoanele cu diabet zaharat prin îmbunătățirea digestiei. Iaurtul, de exemplu, conține bacterii „sănătoase” care pot ajuta la protejarea împotriva problemelor gastro-intestinale. Cea mai bună alegere de iaurt este iaurtul simplu sau „iaurtul ușor” fără zahăr sau fructe adăugate.

Deși mecanismul nu este complet clar, cerealele integrale, fibrele și fasolea pot funcționa prin încetinirea digestiei carbohidraților, producând astfel zaharuri la o rată mai mică.

Dieta vegană ajutor in reducerea zaharului din sange

Persoanele cu diabet care au trecut la o dietă vegană (fără carne sau produse de origine animală, cum ar fi lactate sau ouă) sau o dietă pe bază de plante, potrivit unor cercetători, au avut un control mult mai bun al zahărului din sânge și au avut nevoie de mai puțină insulină. 

Deși mecanismul nu este complet clar, cerealele integrale, fibrele și fasolea pot funcționa prin încetinirea digestiei carbohidraților, producând astfel zaharuri la o rată mai mică. Persoanele cu diabet ar trebui să consulte medicul înainte de a face orice modificări majore în dieta lor.

Unele studii sugerează că stropirea alimentelor cu scorțișoară poate scădea zahărul din sânge la persoanele cu diabet de tip II.

Unele studii sugerează că stropirea alimentelor cu scorțișoară poate scădea zahărul din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip II. 

Autorii studiului sugerează că scorțișoara poate adăuga aromă fără a adăuga sare, carbohidrați sau calorii. În plus, scorțișoara poate îmbunătăți capacitatea organismului de a utiliza insulină. 

Persoanele cu diabet ar trebui să discute despre utilizarea scorțișoarei cu medicul lor înainte de a face orice modificări ale dietei.

MAI POTI CITI