Moduri ușoare de a-ți îmbunătăți Sănătatea în mai puțin de un minut

Recomandări cum îți poți îmbunătăți sănătatea în doar 60 de secunde!

În timp ce multe din ceea ce ar trebui să facem pentru a ne menține sănătoși este, sincer, consumatoare de timp (ne uităm la tine, mese de casă , o noapte bună de odihnă și exerciții aerobice !), o mulțime de lucruri super-rapide iti va stimula sanatatea. 

Cele de aici pot fi făcute chiar acasă – durează doar un minut (sau mai puțin!) și dau rezultate mari.

1) Utilizează apa de gură cel puțin 30 secunde

Apa de gură utilizată timp de cel puțin 30 de secunde oferă suficient timp pentru ca toți dinții să fie expuși la proprietățile antibacteriene ale clătirii. 

Deși o poți face oricând, cel mai bine este să o faci înainte de culcare. Când dormi, gura ta este mai uscată, ceea ce permite bacteriilor să provoace cea mai mare parte a daunelor, așa că apa de gură poate ajuta la atenuarea efectelor.

sfaturi cum sa îmbunătățești sănătatea intr-un minut

2) Bea APĂ dimineața

Bea un pahar mare cu apă când te trezești dimineața, înainte de cafea.

Nu numai că ești super deshidratat din cauza somnului toată noaptea și probabil că te trezești la toaletă o dată sau de două ori, dar și dacă ai optat pentru apă înainte ca cafeaua să-ți activeze creierul, rinichii și intestinul mai repede vei descoperi că ești mai clar. și se poate trezi mai repede în acest fel.

3) Întrerupeți-vă la mijlocul mesei

Când te așezi să mănânci, fă-ți un moment pentru a-ți împărți fizic mâncarea în jumătate înainte de a începe să mănânci. 

Considerați că diviziunea este o „denivelare”. Când te lovești, îți amintește să faci o pauză și să încetinești pentru a-ți reevalua nivelul de foame și de sațietate – și să te oprești înainte de a fi prea satul. Este foarte util.

4) Preparați o ceașcă de ceai

Pentru multe soiuri de ceai verde, doar un minut de preparare este tot ceea ce este necesar pentru o băutură care are un impact mare pentru sănătate. 

De fapt, consumul de ceai verde de cel puțin trei ori pe săptămână a fost asociat cu un risc cu aproximativ 25% mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral, potrivit unui nou studiu publicat în Jurnalul European de Cardiologie Preventivă.

5) Construiți-vă oase mai puternice

Alergarea timp de cel puțin un minut pe zi este asociată cu o sănătate mai bună a oaselor cu 4% (comparativ cu alergarea pentru mai puțin de un minut), potrivit cercetărilor din Jurnalul Internațional de Epidemiologie . 

Acest lucru este important, mai ales pentru că după menopauză rata de pierdere a densității minerale osoase este de aproximativ 1% pe an.

A face 60 de secunde de jogging zilnic inversează în esență aproximativ patru ani din acest declin.” (Se crede că formarea oaselor începe după șase până la 12 luni de alergare zilnică.)

6) Mergi pe scară

Urcarea viguroasă a 60 de trepte în 20 de secunde de trei ori pe zi, de trei zile pe săptămână timp de șase săptămâni crește fitness-ul cardio cu aproximativ 5%, spune un studiu din 2019 . 

Acest lucru ar putea părea modest, dar „chiar și o creștere mică a fitnessului cardiorespirator îmbunătățește sănătatea generală și reduce șansele de a dezvolta boli cardiovasculare.

7) Încercați să respirați profund

Respiră adânc două-trei și, în timp ce te concentrezi pe respirația ta, gândește-te la trei lucruri care merg bine pentru tine – sau lucruri pe care le aștepți cu nerăbdare în viitorul apropiat. Apoi notează-le.

Un astfel de exercițiu vă poate reduce ritmul cardiac și tensiunea arterială și vă poate îmbunătăți starea de spirit.

MAI POTI CITI