10 minute de mișcare pe zi pot oferi beneficii semnificative pentru sănătate

Cercetătorii spun că adăugarea a doar 10 minute de mișcare pe zi poate oferi beneficii semnificative pentru sănătate.

Experții spun că exercițiile fizice sunt mai importante pe măsură ce o persoană îmbătrânește, deoarece poate încetini efectele îmbătrânirii. Ei spun că ar trebui să alegi un tip de exercițiu care se potrivește cel mai bine programului tău.

Cercetătorii au spus că dacă adulții cu vârsta cuprinsă între 40 și 85 de ani s-ar implica în doar 10 minute suplimentare de activitate fizică moderată până la viguroasă pe zi, mortalitatea in SUA ar scădea cu 110.000 de decese pe an.

Exercițiile regulate beneficiază practic pentru fiecare sistem de organe din corpul nostru. Reduce tensiunea arterială, zahărul din sânge și nivelul colesterolului. 

Exercițiile fizice ne pot ajuta, de asemenea, să dormim mai bine și să ne îmbunătățim starea de spirit, sentimentul de bine și calitatea vieții.

Wiki 10 minute de sport pe zi beneficii

Menținerea unei mase musculare sănătoase pentru vârsta noastră este cheia pentru prevenirea căderilor și a corpurilor nesănătoase, precum și pentru creșterea calităților vieții și longevității.

Schimbările mici pot face o mare diferență, așa că nu te stresa să-ți schimbi obiceiurile dintr-o dată.

Lucruri simple cum ar fi alegerea pentru a urca scările în loc de folosirea liftului, programarea unor pauze de 5 până la 10 minute în timpul zilei pentru a face niște exerciții simple, cum ar fi Jogging în loc sau Genuflexiuni vă pot ajuta să vă creșteți suficient activitatea pentru a beneficia de acele beneficii care vă ajută corpul să funcționeze optim pentru o longevitate mai bună.

Antrenamentele nu trebuie să fie complicate pentru a fi eficiente. De fapt, cu cât îți faci mai ușor o rutină de dimineață, cu atât mai probabil te vei ridica din pat pentru a o face. 

Antrenamentele scurte sunt, de asemenea, grozave atunci când aveți nevoie de timp, de călătorie sau doar aveți nevoie de o modalitate rapidă de a curge sângele.

Reducerea sedentarismului este cheia unei vieti sanatoase. Chiar daca reusesti sa executi antrenamentele recomandate perioadele lungi de stat pe scaun pot mari riscul de tulburari metabolice inclusiv diabet, cancer si moarte premature.

MAI POTI CITI