5 SIMPTOME că nu aveți suficientă grăsime în dieta alimentara zilnica

Semne si simptome ca nu mâncați destule grasimi sănătoase. Ce boli provoaca lipsa grasimilor din alimentația zilnica.

Grăsimile alimentare tind să aibă o reputație proastă. În ciuda a ceea ce poate ai auzit, consumul de grăsimi nu te îngrașă - atâta timp cât le mănânci cu moderație. De fapt, grăsimea este o parte esențială a unei diete echilibrate.

Corpul tău are nevoie de grăsimi alimentare pentru multe procese biologice diferite. Nu obțineți suficientă grăsime poate îngreuna organismul dumneavoastră să funcționeze așa cum ar trebui și poate duce la probleme de sănătate.

Pentru a ajuta la menținerea sănătății, majoritatea grăsimilor pe care le consumați ar trebui să fie grăsimi mononesaturate sau polinesaturate. Aceste grăsimi se găsesc de obicei în peștele gras, nuci și semințe, ulei de măsline și avocado.

Cum să-ți dai seama dacă nu ai suficientă grăsime în dieta ta alimentara

semne si simptome lispa grasimilor din dieta zilnica

Deficiența de grăsimi alimentare este rară la persoanele sănătoase care consumă o dietă echilibrată și hrănitoare. 

Cu toate acestea, unele condiții vă pot expune riscului de deficiență de grăsime, cum ar fi:

  • tulburari de alimentație
  • rezecția intestinului gros (colectomie)
  • boala inflamatorie intestinala
  • fibroză chistică
  • insuficiență pancreatică
  • o dieta extrem de săracă in grasimi

Dacă nu obțineți suficientă grăsime, este posibil ca unele procese biologice din corpul dumneavoastră să nu funcționeze la fel de bine.

Să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre semnele că nu îngrășești suficient în dieta ta.

♦ Vindecarea lentă a rănilor

Corpul tău are nevoie de grăsime pentru a crea multe molecule importante care controlează răspunsul inflamator al corpului tău. Aportul scăzut de grăsimi ar putea perturba acest răspuns și poate duce la vindecarea lentă a rănilor.

Deficiențele de vitamine solubile în grăsimi, cum ar fi vitamina A și vitamina D, pot provoca, de asemenea, vindecarea rănilor mai lent decât ar trebui.

♦ Pierderea parului

Moleculele de grăsime din corpul tău numite prostaglandine promovează creșterea părului. Consumul prea puțin de grăsimi esențiale îți poate schimba textura părului și sugerează că ar putea crește și riscul căderii părului pe scalp sau sprâncene.

♦ Boală frecventă - scăderea imunității

Restricționarea severă a aportului de grăsimi poate slăbi sistemul imunitar și poate duce la boli mai frecvente.

Corpul tău are nevoie de grăsimi alimentare pentru a produce mai multe molecule care stimulează activitatea celulelor tale imunitare.

Deficiențe de vitamine

Corpul dumneavoastră are nevoie de grăsimi alimentare pentru a-l ajuta să absoarbă vitaminele solubile în grăsimi, cum ar fi vitaminele A, D, E și K. 

Dacă nu obțineți suficient din acești nutrienți esențiali, vă poate crește, printre altele, riscul de a:

  • orbirea nocturnă
  • infertilitate
  • gingii umflate
  • vânătăi ușoare
  • păr uscat
  • dinți slăbiți
  • depresie
  • dureri musculare
  • cheaguri de sânge sub unghii

De ce ai nevoie de grăsimi în dieta ta alimentara zilnica

Corpul tău are nevoie de grăsimi alimentare pentru multe procese biologice. Nu ai putea trăi o viață sănătoasă fără ea. Iată câteva dintre rolurile esențiale pe care le joacă grăsimile alimentare în corpul tău:

Vă ajută să absorbiți vitaminele. Vitaminele A , D , E și K sunt solubile în grăsimi, ceea ce înseamnă că organismul dumneavoastră le poate absorbi doar atunci când le consumați împreună cu grăsimi. Lipsa de grăsimi în dieta dumneavoastră poate cauza deficiențe ale acestor vitamine, ceea ce poate duce la o varietate de probleme de sănătate.

Sprijină creșterea celulelor. Grăsimea oferă structura membranei exterioare a fiecărei celule din corpul tău.

Susține sănătatea creierului și a ochilor. Acizii grași omega-3 acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA) ajută la menținerea sănătății creierului, a sistemului nervos central și a retinei. Corpul tău nu produce acești acizi grași – îi poți obține doar din dieta ta.

Vindecarea ranilor. Acizii grași esențiali joacă un rol cheie în vindecarea rănilor și coagularea sângelui.

Producția de hormoni. Corpul tău are nevoie de grăsimi din dietă pentru a produce hormoni specifici, inclusiv hormonii sexuali testosteron și estrogen .

Sursa de energie. Fiecare gram de grăsime pe care îl consumi îți oferă aproximativ 9 calorii de energie. Pentru comparație, fiecare gram de carbohidrați sau proteine ​​dă doar 4 calorii de energie.

MAI POTI CITI