Care sunt cele mai RELE alimente pentru PIELE. DIETA recomandată pentru o piele sănătoasă.

Legume pentru piele • Pastile pentru regenerarea pielii • Fructe benefice pentru piele • Alimente pentru Piele sănătoasă • Vitamine pentru piele îmbătrânită

Dieta poate afecta modul în care arată pielea ta. Este posibil să descoperiți că dieta voastră accelerează semnele îmbătrânirii pielii. Află ce alimente au cel mai rău efect asupra pielii tale.

O dietă echilibrată, cu o mulțime de fructe și legume, este benefică pentru pielea ta, precum și pentru sănătatea ta generală.

Reduceți consumul de alimente cu prea mult zahăr sau grăsimi saturate. Evitați alimentele foarte procesate sau alimentele cu multă sare adăugată.

1. Alimentele procesate

Alimentele foarte procesate tind să aibă un indice glicemic ridicat. Pâinea albă, produsele de patiserie, produsele de patiserie, chipsurile de cartofi, cartofii prăjiți, orezul alb și băuturile dulci, toate vă pot crește glicemia . Acest lucru poate duce la creșterea în greutate și afectează și sănătatea pielii.

Când glicemia crește, se crede că declanșează inflamația, provocând erupții. O dietă care stabilizează zahărul din sânge poate duce la o piele mai curată.

2. Grăsimile saturate

Alimentele bogate în grăsimi saturate, cum ar fi carnea roșie, brânza, untul și uleiurile hidrogenate, contribuie la problemele de sănătate. Grăsimile saturate pot cauza probleme cardiovasculare și pot crește riscul de obezitate. Ele pot afecta, de asemenea, factorul de creștere a insulinei.

wiki pareri ce sa nu mananci ca sa ai un ten frumos si sanatos

Nivelurile ridicate de factori de creștere a insulinei declanșează niveluri ridicate de hormoni sexuali. Când se întâmplă acest lucru, pielea dumneavoastră răspunde prin creșterea producției de ulei, ceea ce duce la înfundarea porilor și la acnee .

Reduceți aportul de grăsimi saturate și înlocuiți-l cu grăsimi mai sănătoase, cum ar fi peștele și nucile, pentru a vă îmbunătăți tenul.

3. Zahărul

Conținutul de calorii al zahărului duce la creșterea în greutate. Zahărul are, de asemenea, un efect chimic asupra corpului tău. 

Zaharurile precum fructoza și glucoza pot interfera cu producția de colagen a organismului. Colagenul este proteina care conferă pielii rezistență și elasticitate.

Prea mult zahăr poate reduce cantitatea de colagen pe care o produce corpul tău. Fără colagen, pielea ta va arăta slăbită și moale. 

Nu va fi la fel de elastic. În timp, este posibil să observați semne de îmbătrânire prematură. Pielea ta ar putea fi, de asemenea, mai vulnerabilă la răni.

DIETA PENTRU PIELE SĂNĂTOASĂ și FRUMOASĂ

Dacă vrei o piele strălucitoare, există alimente pe care le poți încerca să-ți îmbunătățească tenul. O dietă bogată în fibre și alimente pe bază de plante vă poate stimula sănătatea generală și vă poate ajuta pielea să arate cât mai bine. 

Alimentele cu niveluri ridicate de antioxidanți sunt, de asemenea, benefice pentru sănătatea pielii.

Unele alimente pentru sănătatea pielii includ:

• Fructe de pădure
• Fasole, mazăre și linte
• Morcovi, caise și alte fructe și legume portocalii sau galbene
• Nuci precum fisticul sau migdalele
• Pește bogat în acizi grași omega-3 , cum ar fi somonul sau macroul
• Spanacul și alte legume cu frunze verzi închise
• Roșiile

MAI POTI CITI