Cei mai Buni ÎNDULCITORI sănătoși. Indulcitori NATURALI pentru diabetici apreciați pe forumuri.

Există îndulcitori sănătoși, îndulcitori naturali cu zero calorii care pot fi cel mai bun indulcitor pentru cafea?

Care este cel mai bun indulcitor pentru prajituri, care indulcitor natural este mai bun forum, manitol indulcitor pareri sau îndulcitori naturali sanatosi pentru diabetici, iată numai câteva din numeroasele întrebări la care se caută răspunsuri.

Dar să le luam pe rând. Alegerea unui îndulcitor natural poate fi o alternativă sănătoasă, iar nutriționiștii sunt de părere că trebuie să luăm în calcul aceste produse, care nu conțin aditivi sau coloranți nocivi organismului.

Trebuie însă să știi că NU toți îndulcitorii alternativi sunt opțiuni bune pentru persoanele cu diabet. De exemplu siropul de Agave, de exemplu, oferă mai multe calorii decât zahărul de masă.

Singurii îndulcitori din categoria sănătoși par să fie melasa neagră și zahărul integral de curmale. Alți îndulcitori naturali, cum ar fi zahărul din trestie mai puțin procesat și siropurile de arțar, de agave și de orez brun nu au o valoare nutrițională foarte mare.

pareri cei mai buni indulcitori naturali sanatosi

Sorbitolul și xilitolul sunt indulcitori inofensivi în sine, dar sunt absorbiți de organismul uman. Așa că ajung în colon, unde pot atrage fluide, cauzând diaree. De aceea, acești indulcitori nu sunt folosiți în produsele comerciale decât în cantități foarte mici, cum ar fi bomboanele și guma de mestecat.

Revenind, îndulcitorii naturali conțin zaharuri simple ușor de digerat, procesul de prelucrare implică o intervenție industrială minimă, și nu conțin elemente nocive așa cum se întâmplă, de exemplu, în cazul îndulcitorilor artificiali.


Lista cu cei mai buni indulcitori naturali sănătoși

• Mierea de albine
• Siropul de arțar
• Sirop de curmale
• Sirop de cocos
• Nectarul de agave
• Siropul de stevie
• Melasa
• Siropul de orez brun
• Eritriolul cu stevie
• Siropul de yacon
• Manitolul
• Lactitolul
• Taumatina

Îndulcitorii naturali, cum ar fi siropul de agave, siropul de arțar, siropul de glucoză-fructoză, melasa și miere trebuie folosiți cu precauție și cu moderație.

Manitolul este consumat mai ales de diabetici deoarece reduce riscul de creștere a nivelului zahărului din sânge după ingerarea de glucide. Este unul dintre cele mai folosiți îndulcitori din produsele fără zahăr.

Siropul de arţar reprezintă o excelentă sursă de mangan şi zinc, cu puţine calorii. 2 linguriţe (13 grame) de sirop conţin 35 de calorii şi este mai sărac în fructoză decât siropul de porumb sau nectarul de agave. Spre deosebire de mierea de albine, siropul de arţar nu este sensibil la căldură, susţine specialistul care-l recomandă pentru preparatele la cuptor.

Curmalele conţin potasiu, cupru, fier, mangan, magneziu şi vitamina B6. Sunt foarte uşor de digerat şi pot să fie transformate într-o pastă pe care să o foloseşti pentru deserturi. Pune curmalele la înmuiat în apă timp de o jumătate de oră, după care amestecă-le în blender cu puţin lichid. Vei obţine o pastă concentrată pe care o poţi folosi pentru orice prăjitură.

Și in final,  trebuie amintit faptul că utilizarea prelungită de îndulcitorilor artificiali poate provoca numeroase efecte secundare pe care cu siguranța nu ni le dorim!

MAI POTI CITI