DEFICIT de Vitamina B12 simptome si semne des intalnite

Deficit vitamina b12 simptome ➢ Vitamina b12 contraindicatii  ➢Intoxicatie cu vitamina b12  ➢ Vitamina b12 contraindicatii  ➢ Schema de tratament cu vitamina b12

Deficiența de vitamina B12 este rară, deoarece corpul dumneavoastră o poate stoca mai mulți ani. Dar plantele nu au nici B12. 

Așa că veganii și vegetarienii care NU mănâncă produse de origine animală ar trebui să adauge câteva cereale procesate, cum ar fi pâinea fortificată, biscuiți și cereale.

Pe măsură ce îmbătrânești, este posibil ca organismul tău să nu absoarbă vitamina B12 la fel de ușor. Dacă nu o tratezi, nivelurile scăzute de B12 ar putea duce la anemie, leziuni ale nervilor, stare de spirit și alte probleme grave.

Insa uneori simptomele deficienței de B12 pot fi similare cu semnele multor alte boli.

1. Medicamente care scad nivelul de B12 sau îngreunează utilizarea vitaminei pentru organism.

deficienta de vitamina b12 simptomele cel mai des intalnite

Cloramfenicol (Chloromycetin), un antibiotic utilizat pentru tratarea infecțiilor

Inhibitori ai pompei de protoni precum lansoprazol (Prevacid) și omeprazol (Prilosec)

Medicamente pentru ulcer peptic precum cimetidina (Tagamet) și ranitidina (Zantac)

Metformin pentru diabet.

2. Afte bucale

Este posibil să aveți aceste ulcere pe gingii sau pe limbă. Acestea ar putea fi un semn de B12 scăzut, anemie sau altă afecțiune. 

De obicei, rănile se vindeca de la sine, dar ajută si evitarea ingredientelor care ar putea fi iritante sau dureroase, cum ar fi oțetul, citricele și condimentele iute, cum ar fi pudra de chili. Unele medicamente fără prescripție medicală vă pot calma durerea.

3. Palpitații cardiace

Acesta este momentul în care inima îți bate brusc sau trece brusc. S-ar putea să-l simți în gât sau în gât. Puteți obține mai multă vitamina B12 din care de pui, ouă și pește. Dar una dintre cele mai bune surse de departe este ceva care poate să nu fie obișnuit în meniul tău: ficatul de vită.

4. Ceața creierului

Lipsa de B12 poate duce la depresie, confuzie, probleme de memorie și demență . De asemenea, vă poate afecta echilibrul. Suplimentele de B12 sunt de obicei sigure. 

Pentru adulți, medicii recomandă 2,4 micrograme pe zi. Dacă iei mai mult decât ai nevoie, corpul tău va elimina restul prin urina. 

Cu toate acestea, dozele mari de vitamina B12 pot avea unele efecte secundare, cum ar fi amețeli, dureri de cap , anxietate, greață și vărsături.


5. Amorţeală

Mâinile, picioarele sau picioarele tale simt că s-ar afla pe „ace”? Lipsa de B12 poate deteriora învelișul protector care vă acoperă nervii. 

Boli precum celiachia, boala Crohn sau alte boli intestinale pot îngreuna organismul dumneavoastră să absoarbă vitamina B12. La fel și luarea unor medicamente pentru arsuri la stomac.

MAI POTI CITI