Modalități simple cum să scazi Colesterolul și să-ți salvezi inima

Modalități simple de a reduce colesterolul. Cum să scazi Colesterolul rapid, natural si sănătos.

S-a demonstrat că scăderea colesterolului scade riscul de boli de inimă . Chiar dacă luați un medicament pentru a vă scădea nivelul colesterolului , dieta și exercițiile fizice în plus pot duce la sănătatea optimă a inimii și a vaselor de sânge. Următoarele sfaturi includ modalități simple de a fi sănătos.

Nivelurile ridicate de colesterol LDL pot cauza acumularea plăcii în artere, ducând la boli de inimă și accident vascular cerebral . 

HDL este un colesterol „bun” prin faptul că ajută la eliminarea colesterolului rău din sânge. Este posibil să scazi colesterolul LDL și să crești colesterolul HDL cu dieta ta.

1. Controlul porțiunilor: Folosește-ți mâna

Consumul de mese foarte bogate contribuie la creșterea în greutate și la creșterea colesterolului. O modalitate ușoară de a practica controlul porțiilor pentru o masă este să vă folosiți mâna ca instrument de măsurare a porțiilor. O mână are aproximativ dimensiunea unei porții de mâncare.

metode naturiste petru scaderea colesterolului rau

2. Consumati alimente sănătoase pentru inimă

Când vine vorba de fructe și legume, accelerează ritmul! Mai multe porții pe parcursul zilei pot ajuta la scăderea colesterolului „rău” LDL. Mai mult, aceste alimente au antioxidanti care pot fi benefici. 

De asemenea, consumul mai multor legume și fructe duce adesea la consumul de mai puține alimente bogate în grăsimi. Acest lucru poate, de asemenea, să scadă tensiunea arterială și să promoveze pierderea în greutate .

3. Consumati pește pentru sănătatea inimii

Consumul de pește este deosebit de sănătos pentru inimă, deoarece mulți pești sunt bogati în acizi grași omega-3 sănătoși și au un conținut scăzut de grăsimi saturate. 

Acizii grași omega-3 din peste ajută la scăderea nivelului de trigliceride din sânge . Rețineți că prăjirea cu ulei a oricărui aliment îi diminuează beneficiile pentru sănătate.

4. Grăsimile nesaturate protejează inima

Nevoile noastre zilnice de grăsimi reprezintă doar aproximativ o treime din caloriile noastre zilnice. Cu toate acestea, forma de grăsime face diferența. 

Grăsimile nesaturate (în uleiurile de canola, măsline și șofran) scad nivelul de colesterol LDL „rău”. Grăsimile saturate (în unt și ulei de palmier) și grăsimile trans cresc colesterolul LDL. Toate grăsimile au calorii. Moderația este cheia.

5. Mananca mai multa fasole, mai putini cartofi

Carbohidrații sunt importanți pentru producerea de energie. Cu toate acestea, există și diferențe în ceea ce privește calitatea carbohidraților. Cerealele integrale precum fasolea, quinoa, pastele din grâu integral și orezul brun sunt bogate în fibre care pot ajuta la scăderea colesterolului. 

De asemenea, cerealele integrale vă fac să vă simțiți satul mai mult timp. Carbohidrații din produse de patiserie, orezul alb, pâinea albă și cartofii cresc rapid nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru vă poate face să vă simțiți foame mai devreme, ceea ce poate duce la supraalimentare.

MAI POTI CITI