Sindromul Metabolic legat de pierderea memoriei la persoanele în vârstă

Cercetătorii spun că asocierile dintre diabet și declinul cognitiv „sunt mai puternice la subiecții diabetici în comparație cu subiecții non-diabetici”, sugerând că boala microvasculară se poate extinde la creier la persoanele cu diabet.

Potrivit cercetătorilor, persoanele care au avut sindrom metabolic au avut cu 20% mai multe șanse de a avea un declin cognitiv la un test de memorie decât cei care nu au avut.

În plus, persoanele cu sindrom metabolic au avut cu 13% mai multe șanse de a avea declin cognitiv la testul de memorie vizuală de lucru, comparativ cu persoanele care nu au fost diagnosticate cu sindrom metabolic.

De asemenea, trigliceridele mai mari și colesterolul HDL scăzut au fost asociate cu scoruri de memorie mai slabe. Și diabetul zaharat a avut o asociere cu o memorie vizuală de lucru mai slabă și scoruri mici de fluență a cuvintelor.

sindormul metabolic ce insemana si cum duce la pierderea memoriei

În cadrul studiului, 7.087 de persoane de 65 de ani și peste din trei orașe franceze au fost testate pentru a vedea dacă au trei sau mai mulți factori de risc ai sindromului metabolic, iar 16% au avut.

Persoanele în vârstă cu talie mare, hipertensiune arterială și alți factori de risc pentru o afecțiune numită sindrom metabolic pot fi expuși unui pericol mai mare pentru pierderea memoriei , sugerează un nou studiu francez.

Sindromul metabolic este o afecțiune comună caracterizată printr-un grup de simptome care pot include hipertensiune arterială , greutate prea mare în jurul taliei, niveluri crescute de zahăr din sânge , niveluri scăzute de colesterol „bun” HDL și niveluri ridicate de trigliceride, un tip de nesănătos. grăsime găsită în sânge.

Rezultate sugerează că gestionarea sindromului metabolic poate ajuta la încetinirea pierderii memoriei legate de vârstă sau la întârzierea apariției demențe

MAI POTI CITI