Cele mai bune METODE naturale de a învinge ALERGIILE fara leacuri batranesti

Inainte de a vedea care sunt cele mai bune metode naturale pentru a trata alergiile va recomandam sa faceți o întâlnire cu un alergolog pentru un test de alergie cutanată pentru a vă identifica factorii declanșatori. Apoi puteți face un plan pentru a le evita.

In acest articol nu este vorba despre ceaiuri pentru alergii ale pielii sau leacuri batranesti pentru alergii, ci de cateva metode științifice, naturale si de bun simt pentru a invinge alergiile.

1. Mănâncă sănătos

Într-un studiu, copiii care au mâncat multe legume proaspete, fructe și nuci -- în special struguri, mere, portocale și roșii -- au avut mai puține simptome de alergie. Cercetătorii încă încearcă să descopere legătura. 

Dar nu există nicio îndoială că o dietă sănătoasă este bună pentru întregul tău organism. Adăugați cel puțin un fruct și legume proaspete la fiecare masă.

2. Evitați fumul de țigară

Îți poate agrava curgerea, mâncărimea, nasul înfundat și ochii lăcrimați. Alegeți restaurante fără fumat, cluburi de noapte și camere de hotel. Evitați și alte fumuri care vă pot agrava simptomele, cum ar fi spray-urile cu aerosoli și fumul de la șemineele cu lemne.

tratamente naturiste alergii fara leacuri babesti

3. Luați în considerare acupunctura ca tratament natural impotriva alergiilor

Această practică străveche poate aduce o oarecare ușurare. Modul în care acupunctura afectează alergiile nazale este încă neclar. Dar câteva studii arată că poate ajuta. Întrebați-vă medicul dacă ar fi bine să încercați.

4. Faceti inhalatii cu aburi

Inspiră niște abur. Acest truc simplu poate ușura nasul înfundat și vă poate ajuta să respirați mai ușor. Țineți-vă capul peste un castron sau o chiuvetă plină cu apă caldă (dar nu prea fierbinte) și puneți un prosop deasupra capului pentru a capta aburul. Sau stați în baie cu un duș fierbinte.

5. Beti mai multe lichide

Dacă vă simțiți înfundat sau aveți picurare postnazală din cauza alergiilor , beți mai multă apă, suc sau alte băuturi nealcoolice. Lichidul suplimentar poate subția mucusul din căile nazale și vă poate oferi o oarecare ușurare. Lichidele calde precum ceaiurile, bulionul sau supa au un beneficiu suplimentar: aburul.

6. Clătiți nasul

O clătire nazală curăță mucusul de pe nas și poate ameliora simptomele alergice acolo. De asemenea, poate elimina bacteriile și mucusul subțire și poate reduce picurarea postnazală. Cumpărați un kit de clătire sau faceți unul folosind un vas neti sau un bulb nazal. 

Se amestecă 3 lingurițe de sare fără iod cu 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Păstrați acest lucru într-un recipient ermetic. Pentru utilizare, puneți 1 linguriță de amestec în 8 uncii de apă distilată sau fiartă, apoi răcită. Aplecați-vă peste o chiuvetă și spălați ușor o nară pe rând.

7. Utilizatii suplimente naturiste contra alergiilor

Butterbur este una dintre cele mai promițătoare și bine cercetate. Unele studii sugerează că un extract de unt numit Ze 339 poate funcționa la fel de bine ca medicamentele antihistaminice. Alte studii arată că Phleum pratense și picnogenolul pe bază de plante pot fi de asemenea utile.

Aproximativ unul din cinci oameni dezvoltă alergii. Alergiile apar atunci când sistemul imunitar reacționează exagerat la o substanță altfel inofensivă cunoscută sub numele de alergen. Această reacție poate fi la fel de ușoară ca un strănut sau la fel de mortală ca șocul anafilactic. Cel mai bun mod de a reduce simptomele alergiei este evitarea alergenilor. 

MAI POTI CITI