Momente când trebuie sa bei APA. Când e cel mai bine sa bei APA.

Sumar: de ce este important să bei apă corect, ce se întâmplă dacă bei 3 litri de apa, este bine sa bei apa seara, la ce ajuta apa, apa se bea cu înghițituri mici, cata apa trebuie sa bei in funcție de varsta.

Inainte de a vedea cele mai importante momente când trebuie sa bei apă, iata ce părere au specialiștii despre CÂTĂ apa este corect si bine să bei.

Academia Națională de Științe, Inginerie și Medicină din SUA spune că - 15,5 căni pe zi sunt ideale pentru bărbați, în timp ce 11,5 căni pe zi din toate alimentele și băuturile sunt suficiente pentru majoritatea femeilor. 

Dar aceasta includ și hidratarea din alimente plus toate sursele de băuturi. Nevoile tale depind de sănătatea ta, de cât de activ ești și de climatul în care trăiești. 

1. Trebuie să bem apă când suntem obosiți și confuzi

Știai că aproape trei sferturi din creierul tău conține lichid? Dacă nivelul de hidratarea creierului scade, vasele de sânge din acest organ se micșorează. Acest lucru vă poate afecta coordonarea, memoria pe termen scurt , puterea de atenție și rezistența, a constatat un studiu chinez. 

Cate pahare de apa trebuie sa bei pe zi De ce este important sa bei apa corect

Deci, dacă vă simțiți obosit și confuz mental, renunțați la băuturile energizante încărcate cu cofeină. Simplul consum de apă vă poate ajuta să vă recuperați.

2. Trebuie să bem apă dacă vrem să slăbim

Apa te ajuta să te simți plin. De asemenea, apa vă poate accelera metabolismul. Într-un studiu, 50 de fete cu greutate suplimentară au băut aproximativ 2 căni de apă cu jumătate de oră înainte de micul dejun, prânz și cină, fără alte modificări în dieta lor. 

După 8 săptămâni, au slăbit și și-au scăzut indicele de masă corporală și scorurile de compoziție corporală. Apa accelerează, de asemenea, lipoliza, procesul corpului tău de ardere a grăsimilor pentru energie.

3. Este bine să bei apă dacă te doare capul

Unul dintre cei mai buni factori declanșatori ai migrenei este deshidratarea. Unii oameni spun că chiar și o scădere ușoară a aportului de lichide poate provoca o durere de cap intensă . De asemenea, vă poate face să vă simțiți confuz și, în unele cazuri, chiar necesită tratament medical. Mai ales dacă sunteți predispus la migrenă , păstrați o sticlă de apă la îndemână tot timpul.. Dacă simțiți cum migrena se declanșează, un pahar vă poate salva ziua.

4. Este indicat să bem apă când suntem bolnavi

Hidratarea este cheia vindecării atunci când ești bolnav. Simptome precum diareea , vărsăturile și febra pot provoca pierderi extreme de apă. 

La primul semn de boală, bea multă apă, mai ales dacă nu ți-e foame. Stai departe de alcool și băuturi cu cofeină. Îți vor deshidrata și mai mult organismul.

5. Trebuie să bei apă după ce te trezesti

Dimineața este unul dintre cele mai bune momente pentru hidratare. Corpul tău a trecut printr-un post lung pe timpul noptii. 

Stoarceți o jumătate de lămâie în primul pahar de apă pe care îl beți de dimineață pentru un plus luminos de fitonutrienți antioxidanti, vitamina C și potasiu.

6. Este recomandat consumul de apă când zbori cu avionul

Te-ai întrebat vreodată de ce ești atât de însetat când zbori? Totul tine de altitudine. Cu cât avionul zboară mai sus, cu atât aerul din cabină devine mai uscat.

Pentru a combate nivelul de umiditate foarte scăzut, purtați o sticlă de apă goală pentru a o umple după cum este necesar în timpul zborului.


MAI POTI CITI