Beneficiile POSTULUI în DIABET. Importanța POSTULUI în viața noastră. TIPURI de POST.

Haideți să ne facem o părere despre beneficiile postului, câte tipuri de post există, ce beneficii are postul și de ce este important postul pentru persoanele cu diabet.

Unele studii arată că postul ar putea ajuta persoanele cu diabet sau prediabet să controleze glicemia, să îmbunătățească sensibilitatea la insulină și să slăbească. Alte cercetări recente care analizează postul limitat în timp contestă unele dintre aceste afirmații. 

Țineți minte însă că este foarte important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a vă modifica medicamentația, utilizarea insulinei sau obiceiurile alimentare.

Câte tipuri de POST există și de ce sunt ele importante pentru o viață sănătoasă

wiki postul beneficii si importanta lui in viata noastra sanatoasa

Există cercetări care arată că anumite tipuri de post vă pot ajuta la îmbunătățirea colesterolului, a tensiunii arteriale , a nivelului de glucoză, a sensibilității la insulină și a altor probleme de sănătate.

1. Postul intermitent

Acesta este un tip de post continuu. Există 3 tipuri principale pe care medicii le-au studiat și pe care oamenii le-au folosit pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății:

• Hrănire limitată în timp
• Post în zile alternative
• Postul modificat

a. Alimentația limitată în timp

Aceasta înseamnă că mănânci într-o anumită perioadă a zilei, adesea în jur de 8-12 ore. O modalitate ușoară de a face acest lucru este să săriți peste o masă. 

Dacă terminați cina până la ora 20, ați realizat deja 12 ore de post până la ora 8 când luați micul dejun. Săriți peste micul dejun și ajungând la prânz ați postit deja 16 ore. 

De asemenea, puteți să numai mâncați după prânz până la micul dejun a doua zi dimineața.

b. Post în zile alternative

Uneori se numește post „complet” cu zile alternative, deoarece timpul în care nu mănânci durează 24 de ore. Combinați zilele de post complet cu una sau mai multe zile de „sărbătoare” în care puteți mânca cât doriți. 

Chiar dacă studiile sunt foarte limitate, rezultatele sugerează că postul cu zile alternative poate duce la pierderea în greutate și la îmbunătățirea sănătății. Dar poate fi destul de greu să te ții de el pe termen lung.

c. Postul modificat

Acest tip de post vă permite să mâncați în jur de 20% până la 25% din necesarul zilnic normal de energie în zilele de post programate -- suficient pentru a vă reaminti ce vă lipsește! 

O versiune populară, dieta 5:2, necesită 2 zile pe săptămână (nu la rând) de „post” de 24 de ore, cu excepția unei mese foarte ușoare. În celelalte 5 zile ale săptămânii, poți mânca ce vrei.

Ce poți mânca atunci când nu ești în post

Când nu ești post, poți mânca alimentele pe care le faci în mod normal. Desigur, nu ar trebui să vă încărcați stomacul cu o mulțime de cartofi prăjiți și gogoși. 

Studiile par să arate că starea ta de sănătate se schimbă în bine atunci când postești, chiar dacă dieta ta nu o face. 

Ar trebui însă să adăugați și mai multe fructe, legume și cereale integrale, dacă nu mâncați deja suficiente.

MAI POTI CITI