Cel mai bun REGIM ALIMENTAR diabet. Diete cu alimente permise in diabet.

Lista alimente diabet pentru dieta zilnică ➢ Regim alimentar diabetici pe zile ➢ alimente permise in diabet si colesterol ➢ fructe interzise la diabet ➢ alimente interzise diabet zaharat tip 2

Dieta corectă în diabet vă va ajuta să vă controlați glicemia , să vă controlați greutatea și să vă simțiți mai bine. 

Iată cele mai bune regimuri alimentare pentru diabetici, cu beneficiile și efectele secundare

1. Postul sau postul intermitent

Toate dietele de post  se bazează pe ideea că o pauză ocazională de la mâncare te poate ajuta să slăbești și, eventual, să lupți împotriva bolilor cronice.

Insă lipsa de mâncare prea mult timp poate fi periculoasă pentru cineva cu diabet. Poate duce la probleme precum scăderea zahărului din sânge și deshidratare.

2. Regimurile Vegetariane și Vegane

Limitarea sau evitarea produselor de origine animală precum puiul, peștele și iaurtul poate fi o modalitate sănătoasă de a mânca. 

Cercetările arată că persoanele care urmează o dietă pe bază de plante primesc mai multe fibre și consumă mai puține calorii și grăsimi decât nevegetarienii.

Consultați-vă totuși cu dieteticianul  pentru a vă asigura că dieta vegană sau vegetariană răspunde nevoilor dumneavoastră nutriționale.

regimul alimentar cel mai bun pt diabet diete cu alimente permise

3. Dieta PALEO

Ideea din spatele acestei dietei paleo este să mănânci așa cum făceau oamenii timpurii înainte de agricultura modernă, când eram vânători-culegători. 

Aceasta înseamnă că nu existau lactate, zahăr rafinat, cereale sau leguminoase și nu existau uleiuri vegetale procesate, cum ar fi uleiul de soia sau uleiul de canola. 

Puteți consuma fructe și legume, carne slabă (de preferință de la animale hrănite cu iarbă), pește, nuci și semințe. 

Studiile de mici dimensiuni arată că această strategie alimentară poate îmbunătăți glicemia și diabetul.

4. Dieta DASH

Experții în nutriție recomandă multor oameni acest plan alimentar, conceput pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale , deoarece pune accent pe fructe, legume, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cereale integrale, carne slabă, pește, nuci și fasole. (Permite și unele dulciuri. Ar trebui să le consumați cu moderație.) 

Un studiu din 2011 a constatat că dieta DASH poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină atunci când face parte dintr-un program general de slăbire cu exerciții fizice.

Câteva sfaturi și recomandări despre cum trebuie construită o dietă alimentară în diabet în mod științific

• Urmărește mărimea porțiilor și caloriile tale. 

• Reduceți alimentele prăjite, dulciurile, băuturile dulci și orice sărat sau gras. 

• Concentrați-vă pe o mulțime de legume, cu cereale integrale, proteine ​​slabe, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, fructe și grăsimi sănătoase. 

• Este posibil să trebuiască să mâncați la fiecare câteva ore pentru a vă menține nivelul de zahăr din sânge constant. 

MAI POTI CITI