Cum se transmite VARIOLA maimuței. Simptome, tratamente, vaccin.

VARIOLA maimuței ce este și cum se transmite la om. VARIOLA maimuței simptome frecvente și metode de tratament pentru monkeypox.

Statele Unite au confirmat miercuri un caz de infecție cu variola a maimuței la un bărbat care a călătorit recent în Canada. Nu este încă clar dacă bărbatul, care locuiește în Massachusetts și care a călătorit în Canada cu mașina, are legătură cu focarul tot mai mare de cazuri de variolă a maimuțelor în Europa.

Simptome și tratamente variola maimuței

Variola maimuței este boală rară care nu este foarte contagioasă de la om la om, NU are tratament şi, în general, se vindecă de la sine.

Virusul variolei maimuțelor este înrudit cu virusul variolei, care a cauzat variola, o boală de temut cândva, care a fost declarată eradicată în 1980. 

variola maimutei simptome tratament

Vaccinul ACAM2000, realizat de Emergent Product Development, protejează împotriva variolei și se crede că oferă o anumită protecție împotriva variolei maimuțelor

Simptomele variolei maimuțelor sunt similare, dar mai blânde decât variola.

Simptomele variolei maimuței includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane şi oboseală. 

Pot să apară erupţii cutanate, adesea pe faţă, care să se răspândească în alte zone ale corpului.

Se crede că virusul variolei maimuței se răspândește în principal la oameni de la animalele infectate atunci când oamenii ucid sau pregătesc carnea pentru consum.

Odată ce virusul ajunge la oameni, transmiterea de la om la om poate avea loc prin picături respiratorii - saliva împletită de virus care poate infecta membranele mucoase ale ochilor, nasului și gâtului - sau prin contact cu leziuni ale variolei maimuței sau fluide corporale, cu virusul care intră prin mici tăieturi ale pielii. 

Se poate transmite și prin contactul cu  îmbrăcăminte sau lenjerie  contaminată cu material provenit din leziuni ale variolei maimuțelor.


MAI POTI CITI