DIETA CICO vă poate ajuta să slăbiți. Însă părerile sunt împărțite. Sănătoasă sau nesănătoasă.

Să ne facem o părere despre DIETA CICO despre care pe multe forumuri se spune că e cea mai bună pentru slăbi în mod eficient.

Dieta CICO ce este, cît timp se ține și ce alimente sunt permise sau înterzise în planul alimentar zilnic

Dietele la modă nu funcționează pe termen lung.

Așadar, a apărut o tendință emergentă de dietă numită „Calories In, Calories Out” (CICO), care pune metoda de numărare a caloriilor în primul rând.

Planul CICO funcționează sub premisa că vei pierde în greutate consumând mai puține calorii decât le folosește corpul tău pentru a-și îndeplini funcțiile zilnice.

Este relativ simplu să calculăm caloriile pe care le consumăm, ceea ce este mai dificil este să ținem evidența caloriilor consumate. 

Însă există diferite aplicații care ne pot ajută să măsurăm caloriile folosite, cel puțin cu aproximație. 

pareri dieta cico forum ce este cum se tine si daca e sanatoasa

Intervine și o parte mai complicată, și anume faptul că toate caloriile sunt determinate de densitatea și compoziția de grăsimi, proteine sau carbohidrați, iar acești macronutrienți lucrează în mod diferit în corpul nostru.

Înainte de a ține DIETA CICO, este important să înțelegi câteva elemente cheie ale modului în care funcționează metabolismul și corpul tău atunci când vine vorba de dietă și pierderea în greutate.

În dieta CICO urmăriți câte calorii consumați zilnic prin intermediul calculatoarelor online de calorii și apoi încercați să mâncați mai puține calorii pe zi.

Deci, să presupunem că îți dai seama că necesarul tău de calorii pe zi este de 2.700 de calorii, deci tot ceea ce trebuie să faci este să mănânci 2.300 de calorii zilnic în încercarea de a pierde în greutate.

Creați prin alimentație un deficit de calorii și veți începe să scăpați de kilograme.

Este sănătoasă DIETA CICO?

Ei bine unii intuiționiști spun că numărarea caloriilor poate fi o corvoadă, poate duce la un comportament obsesiv și chiar poate provoca consumul excesiv de alimente.

Stresul legat de numere și numărare poate fi un declanșator al exceselor pentru persoanele cu tulburări de alimentație. Dacă aveți antecedente de alimentație dereglată, consultați un dietetician.

Însă înțelegând că covrigul cu cremă de brânză pe care poate îl mâncați de dimineață are peste 600 de calorii, te-ar putea inspira să alegi o masă satisfăcătoare care conține mai puține calorii, cum ar fi fulgii de ovăz și untul de arahide.


MAI POTI CITI