Ce să faci dacă nu poți să dormi. Sfaturi pentru un somn sănătos. Medicamente moderne pentru insomnie.

De ce nu putem dormi • Reguli pentru un somn sănătos • Cum să tratezi insomnia • Medicamentele moderne pentru insomnie

Dificultatea de a adormi apare atunci când predomină anxietatea, trezirile precoce sunt caracteristice depresiei. 

Dacă o persoană nu doarme bine, el dezvoltă suprasolicitare, ceea ce duce la o încălcare a nivelului limită. Prin urmare, tratamentul afecțiunilor non-psihotice începe cu corectarea somnului. De îndată ce o persoană începe să doarmă, începe să-și revină - se rupe un cerc vicios.

Uneori motivele insomniei sunt foarte simple - pur și simplu mâncăm și bem în mod greșit. Mulți oameni abuzează de cafea și băuturi cu cofeină, este necesar să le reducă măcar consumul. 

sftauri ce sa faci atunci cand nu poti sa dormi


De asemenea a privi noaptea un monitor luminos, face ca producția de hormon melatonină (principalul regulator al ritmurilor circadiene) se oprește și o persoană nu poate adormi. 

Reguli pentru un somn sănătos

Pentru ca reacțiile psihomotorii ale unei persoane să rămână normale, acesta trebuie să doarmă cel puțin 6 ore pe zi . Somnul de noapte este cel care ajută la recuperarea cât mai mult posibil. 

Există ritmuri circadiene ale somnului legate de fiziologie. O persoană ar trebui să doarmă atunci când hormonul melatonina este produs în corpul său, iar acest lucru se întâmplă noaptea . Dacă dormi constant în alte momente, în timp vei întâlni inevitabil tulburări fiziologice grave .

Somnul excesiv nu este binevenit, este si o abatere de la norma . Cel mai important lucru este stabilitatea timpului de trezire și de culcare. Poți, desigur, să dormi mai mult în weekend, dar nu mai mult de două ore decât de obicei.

Cum să păcălești insomnia

Există și o astfel de tehnică. Ar trebui să te ridici și să începi să faci niște activități liniștite deja când nu poți adormi timp de 15 minute. Este mai bine dacă acestea sunt niște lucruri plictisitoare, dar necesare, care sunt întotdeauna amânate pentru mai târziu. Poți citi o carte, dar nu ar trebui să fie deosebit de interesantă.

Medicamentele moderne și remedii naturiste utile dacă nu poți adormi

Fitopreparatele nu provoacă prea mult rău. Au un ușor efect sedativ, care poate afecta performanța. 

Un grup destul de inofensiv de medicamente este antihistaminicele de prima generație (medicamentele antialergice moderne nu au efect hipnotic).

Standardul modern pentru somnifere sunt medicamentele care compensează lipsa de melatonină. 

Rolul melatoninei crește mai ales atunci când sinteza acestui hormon natural al somnului este perturbată în organism, în special, la vârstnici. 

Perturbarea ritmului circadian al somnului este o problemă foarte gravă: la tinerii cu vârsta cuprinsă între 25-40 de ani, tensiunea arterială crește și se dezvoltă tulburări gastro-intestinale.

MAI POTI CITI