Cum să faci față Anxietății. Cum să eliberezi capul de gândurile negative și obsesive.

Să enumerăm cele mai simple și eficiente modalități de a face față anxietății care te vor salva înainte de examen și după despărțirea de un tip și, în general, în orice situație stresantă.

Poți să simți un control total asupra situației, deoarece în timpul anxietății pari să fii deosebit de atent la toate schimbările. 

Aceasta este o minciună absolută: când puterea noastră se epuizează, concentrarea ne slăbește, iar fundalul emoțional cere în liniște să fim salvati de acest coșmar tulburător. 

Deci, noi înșine suntem de vină pentru tot, dar acum vei afla cum poți opri acest cerc vicios.

1. Încercați să evaluați cu atenție lumea care vă înconjoară

În unele cazuri, cei dragi și familia noastră nu ne ajută întotdeauna să ne simțim mai bine, ci doar își exprimă false convingeri care doar te demotivează. 

metode eficiente de a scăpa de anxietate in situații stresante


Este important să aveți în jurul vostru acei oameni care vă oferă emoții pozitive și vă sprijină toate acțiunile. Dacă este posibil, încercați să reduceți comunicarea cu cei răi.

2. Faceți mai multă mișcare

Primul răspuns al organismului nostru la stres este inacțiunea. Și totuși, încearcă să te miști în sens opus și ieși la plimbare sau mergi la sală. 

Așa că vă puteți muta atenția cu siguranță de la gândurile rele iar apoi puteți merge să vă răsfățați cu ceva delicios.

3. Calmează copilul interior

Dacă simți că începi să intri în panică, atunci încearcă să te decuplezi și să vorbești singur ca un copil. Nu vrei să dai examenul? Încearcă să-ți explici simplu și clar că te pregătești de mult timp, că nu va dura mult și imediat după aceea poți merge la o plimbare relaxantă.

4. Păstrează-ți grijile pentru mai târziu

În acest caz, poți să-ți spui că te vei „gândi la asta mâine”. Dacă ai nevoie urgent să te relaxezi aici și acum, atunci această abordare te va ajuta să fii în momentul de față și să nu ratezi emoțiile bune din cauza gândurilor negative.

5. Împărtășește celor dragi experiențele tale

În timpul conversației, poți încă să regândești totul, să-ți exprimi emoțiile și să obții sprijinul care te poate ajuta cu siguranță să-ți descarci sufletul greu și să aduci puțină libertate în el. Crede-ne, familia ta te poate înțelege uneori mai bine decât oricine pe lumea asta.

Amintiți-vă mereu că anxietatea este complet normală și nu va dura pentru totdeauna

Încercați să nu vă hrăniți starea de spirit gri cu filme și cântece triste, ci mergeți mai departe orientându-te spre pozitiv, chiar dacă totul pare fără speranță. Atunci soarele din interiorul tău va învinge și vă va da putere.

MAI POTI CITI