Cum să înveți să te RELAXEZI. De ce este important să te relaxezi. Moduri de a relaxa corpul și mintea.

WIKI: de ce este important să te relaxezi și cum să o faci simplu și rapid

Relaxarea este un lucru important pe care adesea îl ignorăm. Și foarte rău facem.

Este imposibil să rezolvi rapid și clar orice problemă, gândindu-te constant la ce să gătești pentru cină, când să găsești timp pentru un medic, unde să mergi în vacanță cu copiii și de ce doare constant tâmpla dreaptă sau piciorul stâng.

În acest caz, toată energia este cheltuită pentru menținerea unui dialog intern deci nu se poate vorbi de eficiență și productivitate. 

Apropo, viața de familie, sau mai degrabă componenta sa intimă, suferă foarte mult din cauza incapacității de relaxare. Îți voi spune cum să o faci.

wiki metode rapide si puternice pentru relaxare anti stres

Cum să înveți să te relaxezi. Metode rapide și puternice pentru relaxarea corpului și minții.

1) Gândește-te la ceva frumos 

Starea gândurilor afectează corpul: ești îngrijorat = ești încordat. Si invers. 

Corpul influențează mintea! Amintiți-vă de starea voastră după un masaj bun, sau, de exemplu, și vă gândiți... și „respirați” mai ușor. 

Înainte de a începe să-ți relaxezi corpul, gândește-te la ceea ce te face să zâmbești. În același timp, controlează-ți starea.

De îndată ce începi să zâmbești și să experimentezi emoții pozitive, corpul se relaxează deja puțin - ca și cum un fel de nodul dur se „dizolvă”.

2) Respirați conștient 

Următorul pas este respirația. Nu trebuie să înveți tehnici speciale. Doar consteințizați fiecare inspirație și expirație: simțiți cum intră aerul prin cavitatea nazală, pătrunzând în nazofaringe, laringe, trahee și plămâni. 

Concentrați-vă pe mișcările abdomenului și pieptului. La un moment dat, veți începe să vă bucurați de proces. Odată ce s-a întâmplat acest lucru, puteți trece la pasul următor.

3) Fă un duș de relaxare

Cea mai ușoară cale este să faci un duș. Proprietățile relaxante ale apei sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri.

Nu intra imediat la duș! Mai întâi, turnați apă caldă peste buretele de baie, simțiți cum se încălzește. Imaginați-vă cum toată negativitatea și tensiunea acumulate în timpul zilei „se scurge” din ea.

Puneți antebrațul sub jet, apoi umărul. Schimbați mâinile. Faceți același lucru cu picioarele: picior, picior inferior, coapsă. 

Următoarele în linie sunt capul și gâtul. În acest proces, imaginați-vă tot timpul cum apa duce gândurile „în plus”. Când intri sub duș, simți că corpul este complet relaxat.

4) Oferă-ți un masaj cu uleiuri esențiale

Automasajul cu ulei esențial, care are proprietăți calmante, va spori efectul de relaxare.

5) Întinde-te puțin 

După aceea, luați o poziție orizontală și întindeți-vă un timp. Puteți activa muzica relaxantă.

Practicați aceste proceduri cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână.


MAI POTI CITI