Cum trimit Spitalele datele tale PRIVATE către FACEBOOK. VEZI cum funcționează.

Se întâmplă în America acolo unde o investigație The Markup, a dezvăluit că mai multe site-uri web ale spitalelor au instalate Meta Pixel (33 din primele 100 de spitale Newsweek), un instrument de urmărire care facilitează înțelegerea acțiunilor întreprinse de vizitatorii site-urilor. 

Raportul a fost publicat împreună cu STAT , o publicație despre sănătate și medicină.

Experții spun că spitalele din SUA care folosesc Meta Pixel ar putea încălca legea privind confidențialitatea datelor medicale, cunoscută sub numele de HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act). 

vezi cum stie facebook totul despre datele tale medicale

Aceasta este o problemă foarte gravă, deoarece ar putea permite Facebook să acceseze informațiile medicale private ale oamenilor. 

Chiar dacă Facebook nu a intenționat să folosească aceste informații în scopuri nefaste, faptul că ar avea acces la ele ar putea reprezenta un risc grav pentru securitate.

Cum funcționează acest ”transfer secret” de datele medicale private de la spitale la Facebook

Atunci când un potențial pacient dă clic pe un buton pentru a programa o programare la medic pe site-ul unui spital, Meta Pixel trimite date către Facebook conectat la adresa IP a acelei persoane , a raportat The Markup. 

Aceasta creează o primire a cererii de programare și alte informații și o trimite direct pe Facebook, oferind platformei de socializare informații precum medicul unei persoane și condițiile pentru care ar putea căuta ajutor, cum ar fi „întreruperea sarcinii” sau „Alzheimer”.

Limitate la cele 100 de spitale studiate de The Markup, detaliile de la peste „26 de milioane de internări și vizite în ambulatoriu” în 2020 au fost trimise pe Facebook.


MAI POTI CITI