De ce DOR genunchii: întrebări adresate medicului ortoped

Ma doare genunchiul stang cand il indoi • Remedii pentru durerile de genunchi • Durerea ligamente genunchi • Antiinflamator genunchi umflat • Tratament pentru genunchi care trosnesc si dor

CE SĂ FACI DACĂ TE DOR GENUNCHII

În primul rând, află ce a cauzat disconfortul. Dacă vedeți o conexiune clară „sarcină nespecifică - mă dor genunchii” (de exemplu, te-ai hotărât brusc să alergi un semimaraton sau să faci drumeții la munte), pentru a atenua starea este suficient să te odihnești, pune-ți un bandaj special pe genunchi și folosește unguent antiinflamator. 

Dar dacă durerea apare regulat în timpul efortului sau durerea acută apare în mod neașteptat, acest lucru necesită un consult de specialitate și un RMN pentru a pune un diagnostic. 

Remedii pentru durerile de genunchi Tratament pentru genunchi care trosnesc si dor

Trebuie să consultați imediat un medic dacă:

• există durere la apăsare;
• un genunchi este mai mare sau mai fierbinte decât cel opus;
• există o senzație de blocare a articulației.

Durerea poate fi primele simptome ale dezvoltării artrozei. Dacă „prindeți” boala în stadiul inițial, puteți preveni dezvoltarea acesteia doar prin injecții cu acid hialuronic.

ESTE ADEVĂRAT CĂ SPORTURI PRECUM ALERGAREA DISTRUG ARTICULAȚIILE

Dimpotrivă, activitatea fizică este necesară pentru funcționarea normală a articulațiilor. 

Dar vorbim de o sarcină moderată, plus că atunci când faceți sport, este important să respectați câteva reguli. 

Genunchii și alte articulații sunt cel mai adesea afectate de încărcarea axială de șoc. 

Durerea apare dacă alergi cu pantofi greșiți, pe suprafețe prea dure și ignori tehnica corectă de alergare. Dar dacă aveți încălțăminte și echipament sport în ordine, alergarea și alte activități nu vă vor dăuna articulațiilor.

Conform studiilor științifice, persoanele care aleargă regulat nu sunt diagnosticate mai desc cu osteoartrită decât cei care nu fac mișcare. 

Dacă încă te îndoiești că alergarea nu îți face bine, alege nordic walking. Consumul de energie este identic cu alergatul clasic,dar sarcina axială este mult mai mică.

Nordic Walking este o metoda noua de mișcare în aer liber, care oferă un stil de viata sănătos si activ. 

Acesta este un mers natural, la care se adaugă utilizarea a doua bete cu funcția de împingere, implicând mișcarea completa a unui număr mare de mușchi (90% din mușchii corpului). 

Betele folosite în timpul mișcării sunt diferite de cele de trekking, care au doar functia de sprijin.


MAI POTI CITI