Lumina din dormitor dăunează GRAV sănătății. Te poți îmbolnăvi de DIABET si hipertensiune.

Întunericul din dormitor nu numai că te ajută să dormi bine, ci și reduce semnificativ probabilitatea de a dezvolta probleme grave de sănătate. 

Cercetătorii investighează modul în care luminile de noapte sau televizorul aprins în timpul somnului afectează bunăstarea persoanelor în vârstă.

Bărbații și femeile mai în vârstă care au folosit lumini de noapte sau și-au lăsat televizorul, smartphone-ul sau tableta aprinsă în cameră au avut mai multe șanse de a dezvolta obezitate, hipertensiune arterială și diabet, comparativ cu adulții care nu au fost expuși la lumină noaptea potrivit unui nou studiu publicat în revista științifică Sleep.

Chiar și o cantitate mică de lumină pe timp de noapte poate fi dăunătoare. De-a lungul timpului, lumina poate provoca boli metabolice și de inimă.

lumina din dormitor te poate îmbolnăvi grav

Emerson Wickwire, profesor și șef de medicină a somnului la Universitatea din Maryland, Școala de Medicină, a declarat că rezultatele acestei nou studiu se adaugă la un număr tot mai mare de dovezi științifice care arată importanța ceasului circadian al corpului și a somnului pentru sănătatea generală, în special în rândul adulților în vârstă.

Oamenii de știință au oferit sfaturi despre cum să micsorezi lumina în dormitor:

- Nu aprinde lumina. Dacă trebuie să aprindeți luminile pentru siguranță, plasați o lumină de noapte slabă lângă podea.

- Culoarea luminii este importantă. Lumina chihlimbar sau roșie/portocalie stimulează mai puțin creierul. Nu folosiți lumină albă sau albastră și țineți-o departe de pat.

- Dacă nu puteți controla iluminarea exterioară, utilizați perdele opace sau purtați o mască de somn.

- Pozitioneaza patul astfel incat lumina soarelui dimineata sa nu va cada direct pe fata.

MAI POTI CITI