ALIMENTE care nu sunt de fapt VEGANE. Evită SMOCHINELE care mănâncă VIESPII.

Veganismul devine din ce în ce mai popular în fiecare zi - atât ca dietă, cât și ca îngrijire pentru mediu, și ca mod special de viață. 

Înțelesul său este să NU mănânci produse de origine animală, inclusiv carne, pește, ouă și produse lactate. 

S-ar părea că acest lucru este suficient pentru a-ți da seama ce anume ar trebui exclus din dietă, dar mulți nu știu despre unele produse care, de asemenea, nu pot fi consumate dacă vrei să fii un adevărat vegan.

1. Covrigi nu sunt vegani

Unii covrigi și covrigei etichetați ca și produse vegane conțin de fapt L-cisteină. Acest aminoacid este obținut din părul sau blana ființelor vii. 

Ajută la accelerarea procesului de coacere și îmbunătățește textura produsului. În covrigii cu adevărat vegani L-cisteina este sintetică.

2. Sucul de mere

Unii producători de sucuri folosesc membrane ale vezicii de pește pentru strecurare. A afla despre acest lucru este destul de dificil, dar posibil.

lista alimente gresit etichetate alimente vegane

3. Berea

Cu unele dintre soiurile sale, apare aceeași problemă ca și cu sucul. În plus, unii vegani cred că drojdia este o ființă vie!

4. Chips-urile

Grăsimile animale și aditivii pentru carne sunt foarte des întâlniți în chipsurile aromate. Chiar și în variante cu ketchup sau sare!

5. Smochinele se ”hrănesc” cu viespii

Pentru ca smochina să se coacă, o viespe trebuie să intre înăuntru. Faptul este că smochinele sunt în esență o floare inversată și este imposibil să o polenizezi în mod obișnuit. 

Un tip special de viespe-blastofag face față acestui lucru: viespea urcă înăuntru, pierzându-și aripile pe parcurs și depune ouă. 

Viespiile masculi trăiesc fără aripi, femelele se târăsc prin aceeași gaură și merg la alte smochine în căutare de masculi, purtând polen pe parcurs. 

O enzimă din acest fruct numită ficin transformă viespile moarte - mama familiei și descendenții masculi - în proteine ​​(deci nu veți găsi niciodată insecte înăuntru). 

În general, totul este destul de complicat, dar încă mai există produse de origine animală în smochine.

6. Zahărul rafinat

Pentru prelucrarea zahărului în zahăr rafinat, se folosește uneori așa-numitul cărbune de vită, obținut din oase de vacă. 

Având în vedere că acestui lucru nu i se face publicitate nicăieri, a afla adevărul nu este ușor. Dacă nu doriți să folosiți zahăr „cu oase”, luați zahăr de trestie sau înlocuitori.


MAI POTI CITI