Care sunt beneficiile piersicilor și cine nu ar trebui să le consume.

Sezonul piersicilor începe spre mijlocul verii și continuă până la sfârșitul lui. Iulie este sezonul de vârf. 

Piersicile sunt unul dintre cele mai delicioase și suculente fructe ale verii. Există multe soiuri: piersicii dar toate sunt foarte gustoase și dulci și, cel mai important, foarte sănătoase.

Beneficiile piersicilor

Acest fruct are puține contraindicații. Are un conținut scăzut de calorii, doar 40 kcal la 100 de grame de produs, ceea ce este destul de puțin. 

Piersicile sunt în mare parte apă și fibre alimentare. Carbohidrați sunt doar 9 g la 100 g de produs. 0,9 g la 100 de grame de produs sunt proteine, iar piersica conține doar 0,1% grăsime.

Mai ales dacă iei în considerare că baza părții uscate a piersicii o reprezintă fibrele alimentare. 

wiki piersicile pareri beneficii si contraindicatii de consum

Fibrele alimentare nu sunt absorbite de corpul nostru, nu sunt folosite în scopuri energetice, dar au o mulțime de proprietăți valoroase:

  • mențin un echilibru al microflorei normale, ceea ce înseamnă că ajută la întărirea sistemului imunitar;
  • incetinesc absorbtia zaharurilor simple si astfel ne protejeaza de riscul de diabet de tip 2;
  • reglează metabolismul acizilor grași și al colesterolului, ceea ce înseamnă prevenirea aterosclerozei și a bolilor cardiovasculare;
  • îmbunătățesc motilitatea intestinală - și aceasta este lupta împotriva constipației;
  • ajută la eliminarea produselor metabolice toxice din organism, adică are o excelentă funcție de detoxifiere.

În plus, piersicile au o compoziție foarte diversă de vitamine și microelemente. 

Dintre principalele vitamine, aș dori să evidențiem, desigur, vitaminele C și E, precum și cuprul. 

Aceste substanțe joacă un rol important în hematopoieză. Prin urmare, pentru pacienții cu sau cu risc de anemie, se recomandă folosirea activă a acestui fruct.

Piersicile conțin antioxidanți valoroși și rari - acestea sunt substanțe care opresc inflamația în organism și încetinesc acțiunea distructivă a radicalilor liberi. Mai simplu spus, ele încetinesc îmbătrânirea.

Cine ar trebui să nu mănânce piersici

Principalul lucru este să nu mănânci prea multe fructe. Dacă respectați cantitatea recomandată, atunci toată lumea poate mânca piersici, cu excepția persoanelor cu boli ale tractului gastrointestinal în stadiul acut. 

De asemenea, unele persoane pot suferi de alergii sau intoleranțe - în astfel de cazuri, desigur, este mai bine să se abțină de la piersici. 

Dacă aveți o alergie la orice alte produse, este mai bine să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a mânca piersici.

MAI POTI CITI