Ce sa mancam si când să luăm cina pentru a dormi bine

Somnul sănătos este foarte important pentru sănătate. Iar cina potrivită te poate face să dormi din ce în ce mai bine, să adormi mai repede.

Pe de altă parte, cina greșită - prea grea, prea târziu, inclusiv alimente prea grele și iritante, poate îngreuna adormirea și face somnul agitat, ca urmare, nu te vei odihni bine noaptea.

O mulțime de lucruri afectează somnul: trebuie să te asiguri că tractul gastro-intestinal funcționează bine, să verifici nivelul de vitamine.

Dacă ești complet sănătos și nu există probleme la nivelul tractului gastrointestinal (fără reflux, gastrită, ulcere, colită, ai motilitate intestinală normală și așa mai departe), atunci se recomandă să mănânci cu 3 ore înainte de culcare:

- carne de curcan;
- brânză de vaci (este mai bine de 9%, dacă conținutul de grăsime este scăzut, puteți adăuga smântână);
- nuci (conțin multe oligoelemente);
- ceaiuri (în special musetel);
- ouă fierte (dacă scopul este să slăbești puțin și nu există probleme cu stomacul, de exemplu, cu GERD - boala de reflux gastroesofagian, ouăle nu sunt recomandate).

la ce ora se ia cine si ce alimente trebuie mancate meniu

Când să luăm cina? La ce ore.

Ultima masă ar trebui să aibă loc cu cel puțin trei ore înainte de culcare. Nu trebuie să fie prea abundenta, să nu încarce stomacul cu murături, afumaturi, prăjeli și alimente grase.

În plus, dieta în general este importantă. 

Trebuie să luați micul dejun și este de dorit să îl faceți în același timp. Înainte de micul dejun - bea un pahar cu apă, apoi ia micul dejun în sine.

După micul dejun, după 3-4 ore, o mică gustare sub formă de nuci, ceai de plante și altele asemenea.

Prânzul trebuie să fie complet, inclusiv mâncăruri calde, legume, componente proteice, carbohidrați complecși.

Nu este nevoie să abuzați de gustări.

Chiar dacă alegi gustări sănătoase, dar nu urmezi dieta potrivită, cu un mic dejun complet, prânz și cină, tot îți afectează sănătatea. Nu puteți lasa intervale lungi între mese.

MAI POTI CITI