Cei mai puternici 5 Antioxidanți si în ce alimente sa ii găsești

Să ne facem o părere despre cei mai puternici 5 antioxidanți si în ce alimente se găsesc ei.

Antioxidanții sunt cei mai buni prieteni ai persoanelor cărora le place să aibă grijă de tinerețea și sănătatea lor. 

În articolul nostru, oferim o privire de ansamblu asupra celor mai eficiente componente anti-îmbătrânire, care cu siguranță nu trebuie ignorate.

Cu siguranță toată lumea a auzit despre beneficiile antioxidanților: despre ei se vorbește în reviste și programe medicale, iar nutriționiștii și cosmetologii recomandă consumul de alimente bogate în antioxidanți pentru a menține tinerețea și a promova sănătatea. 

De aceea, am întocmit o listă cu cei mai puternici antioxidanți și am spus din ce alimente îi puteți obține.

1. Curcumină

Oamenii din India au mâncat curcumină cu mult înainte ca cuvântul „antioxidant” să fie cunoscut în lume. 

wiki cei mai puternici antioxidanți care se găsesc în alimente

Cu el, nu numai că puteți întări sistemul imunitar, ci și puteți preveni dezvoltarea bolilor cardiovasculare și nervoase, protejați celulele corpului de influența distructivă a mediului. 

Pe lângă adăugarea de curcumină la mese, o puteți lua suplimentar sub formă de suplimente alimentare (unde concentrația este mult mai mare).

2. Coenzima Q10

Coenzima Q10 este unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Afectează procesele metabolice și anti-îmbătrânire, întărește sistemul imunitar, descompune grăsimile, reduce riscul de a dezvolta oncologie și crește tonusul general al organismului. 

Într-un organism tânăr, coenzima Q10 se găsește în cantități suficiente, dar odată cu vârsta, nivelul său începe să tinde spre zero. 

Coenzima Q10 se găsește în pește, leguminoase, ouă, dar, din păcate, consumul de alimente îmbogățite cu ea nu este întotdeauna suficient pentru a compensa deficiența. 

Ne vin în ajutor suplimentele speciale, care pot fi achiziționate de la farmacii și magazinele naturiste, după consultarea unui medic nutriționist.

3. Seleniu

Acest antioxidant este, de asemenea, considerat unul dintre cei mai puternici, dar ar trebui să fii atent cu el - în niciun caz nu trebuie să luați mai mult de o doză zilnică, deoarece în exces poate avea un efect toxic.

Este mai bine ca mamele care alăptează și femeile însărcinate să-l folosească ca parte a complexelor de vitamine și minerale.

Cu toate acestea, beneficiile seleniului au fost dovedite de știință de mai multe ori: pe lângă faptul că este considerată o vitamină pentru frumusețe, această componentă are un efect pozitiv asupra sistemului reproducător, asupra funcției tiroidei și ajută organismul să scape de metalele grele acumulate (plumb și Mercur). 

Pentru a nu lua seleniu sub formă de suplimente, puteți include în dietă alimente precum pește de mare (în special macrou), ficat și rinichi de vită, semințe de floarea soarelui, usturoi, ciuperci, nuci braziliene.

4. Flavonoide

Flavonoidele sunt un pigment vegetal care conferă fructelor și fructelor o culoare strălucitoare. 

Roșiile, merele, afinele, strugurii de culoare închisă și diferitele citrice au niveluri ridicate de flavonoide. 

Cu toate acestea, acest antioxidant poate fi găsit nu numai în produsele vegetale - se găsește și în ceaiul verde și chiar în ciocolată.

5. Beta caroten

Acest pigment vegetal carotenoid se mai numește și provitamina A. Este considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanți pe care îi puteți obține din alimente: nu numai că întărește imunitatea organismului, dar reduce și oboseala nervului optic, prin urmare, prin adăugarea de beta-caroten la dumneavoastră. dieta, puteți îmbunătăți ușor acuitatea vizuală. 

De asemenea, cu utilizarea regulată a produselor cu beta-caroten, riscul de a dezvolta cancer este redus semnificativ, excesul de colesterol este eliminat și activitatea mușchiului inimii este normalizată.

Acest antioxidant se găsește în cantități mari în morcovi, dovleci, cartofi dulci, mango și pătrunjel. Cel mai bine se consumă crude, deoarece își pot pierde proprietățile benefice în timpul tratamentului termic.


MAI POTI CITI