Cum să NU slăbești: cele mai periculoase DIETE de slăbire care nu funcționează

În fiecare an, revista americană US News publică un clasament al celor mai periculoase și inutile diete de slăbire din lume.


1. Dietă Paleo

Dieta Paleo cere să mănânci la fel cum mâncau strămoșii noștri: vârfuri și rădăcini. În același timp, exclude dieta paleo complet cerealele și derivatele din acestea.

Poate că o astfel de dietă este potrivită pentru persoanele cu boală celiacă - intoleranță la gluten, dar alții cu siguranță vor avea probleme de sănătate datorate lipsei de fibre.

2. Dieta Ducan

Nutriționistul francez Pierre Ducane sfătuiește oamenii să mănânce doar proteine ​​de mulți ani. 

top cele mai periculoase diete de slăbit din lume

Potrivit nutriționiștilor americani, o astfel de dietă este periculoasă pentru sănătate: proteinele în cantități nelimitate pot provoca dificultăți de respirație, dureri de cap, probleme cu rinichii, deficiențe nutriționale și constipație

Oamenii de știință cred, de asemenea, că regimul de slăbire Dukan nu te poate ajuta decât să slăbești pentru o perioadă: după ce încetezi să-l urmezi, greutatea va reveni imediat.

3. Dieta KETO

Dieta Keto se bazează pe consumul unei cantități mari de alimente grase și pe un deficit de carbohidrați. 

Cu o astfel de dietă, este ușor să exagerezi cu calorii - ceea ce înseamnă că dieta pur și simplu nu va funcționa. 

Mai mult, inițial acest sistem de nutriție a fost arătat exclusiv pacienților cu epilepsie: medicii nu l-au recomandat niciodată ca o modalitate de a pierde în greutate pentru oamenii sănătoși. 

Dieta ketogenă poate duce la pierderea mușchilor. Este deosebit de periculos pentru persoanele cu boli ale inimii , rinichilor și ficatului.

4. Dieta cu alimente crude (RAW)

Una dintre soiurile dietei vegane, care include doar legume și fructe crude.

Oamenii de știință cred că astfel de alimente conțin prea puține calorii, precum și vitamine și oligoelemente: B12, de exemplu, este aproape complet absent. 

Experții au recunoscut că o dietă cu alimente crude este periculoasă pentru sănătate din cauza riscului de anemie, boli de inimă , articulații și cazuri frecvente de otrăvire.

5. Dieta Atkins

Această dietă e bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați. 

În 2010, oamenii de știință au descoperit că o astfel de dietă poate duce la deces precoce din cauza bolilor cardiovasculare.

MAI POTI CITI