DIETA pentru VARICE: ce alimente pot păstra frumusețea picioarelor femeilor

Dieta corectă pentru vene varicoase este de mare importanță. Flebologii spun cu încredere: exista produse care pot agrava venele varicoase, dar sunt și alimente care pot proteja frumusețea picioarelor femeilor. Care este dieta pentru vene varicoase?

Dieta pentru varice: portocale, fructe de mare, fibre

În primul rând, dieta pentru vene varicoase ar trebui să fie saturată cu produse ale căror substanțe biologic active afectează starea sângelui și a vaselor de sânge. 

În primul rând, vorbim despre alimente bogate în vitamina C. Această vitamină, familiară nouă încă din copilărie din farmacie acidul ascorbic, pe care ni l-au dat mamele în timpul gripei și răcelilor pentru a menține imunitatea, are o altă proprietate utilă - ajută la reducerea umflăturilor. și întărește pereții vaselor

pareri forum dieta pentru varice alimente interzise


Prin urmare, în dieta pentru varice la nivelul picioarelor, este necesar să se introducă alimente precum kiwi, coacăze negre, citrice.

Pe lângă furnizorii de vitamina C, dieta pentru varice ar trebui să fie bogată în fructe de mare. Midiile, stridiile, creveții conțin substanțe care împiedică întinderea pereților vaselor de sânge. 

Aceste substanțe, de altfel, au și un efect benefic asupra pielii umane, făcând-o mai uniformă și mai elastică. Și acesta este un alt motiv bun pentru a mânca în mod regulat fructe de mare. Din aceleași motive, algele marine sunt utile și într-o dietă pentru vene varicoase.

Un loc special în dieta pentru varice ar trebui să îl ocupe fibrele vegetale – ceea ce înseamnă legume cu frunze, fulgi de ovăz, linte, mere, țelină salată. 

Faptul este că fibrele vegetale asigură buna funcționare a intestinelor, elimină multe probleme ale tractului gastrointestinal, inclusiv o boală atât de comună precum constipația cronică

Orice, chiar și o ușoară „blocare” a tractului gastrointestinal creează instantaneu o presiune suplimentară în picioare, ceea ce înseamnă o încărcare suplimentară asupra venelor. 

Acest lucru ar trebui evitat. Ei bine, un bonus suplimentar din utilizarea fibrelor vegetale în dieta zilnică va fi o slăbire garantată de câteva kilograme.

Pe lângă produsele care intaresc pereții vaselor de sânge, in dieta pentru varice se recomanda produse care reduc coagularea sângelui, si astfel previn apariția cheagurilor si a cheagurilor de sânge. 

Acestea sunt alimente bogate în cumarină. Printre acestea: usturoi și ceapă, lămâie, ulei de măsline, cireșe, coacăze roșii. Dacă este posibil, produsele din această listă trebuie consumate zilnic. 

Adaugă scorțișoară, ghimbir și ginkgo în dieta ta - aceste alimente sunt excelente pentru a face față problemei sângelui „gros”.

MAI POTI CITI