FTALAȚII din OJĂ pot provoca travaliul prematur al femeilor însărcinate

Oamenii de știință au demonstrat că femeile expuse la ftalați în timpul sarcinii au un risc crescut de naștere prematură.

Ftalații sunt substanțe chimice industriale utilizate în solvenți, produse de îngrijire personală, cum ar fi cosmeticele și lacul de unghii, și ambalajele alimentare

Cercetătorii de la National Institutes of Health avertizează că femeile însărcinate expuse la substanțe chimice cunoscute sub numele de ftalați în timpul sarcinii au un risc crescut de travaliu prematur.

După ce au analizat datele de la 6.045 de femei însărcinate din SUA, experții au descoperit că femeile cu concentrații urinare mai mari de metaboliți ftalați aveau mai multe șanse de a naște prematur.

lacul de unghii contraindicat femeilor insarcinate

Nașterea prematură este una dintre cele mai puțin studiate și mai greu de rezolvat probleme în domeniul sănătății mamei și copilului. Acest studiu oferă dovezi puternice că substanțele chimice de zi cu zi din mediul nostru sunt parte a problemei”, a spus autorul studiului Emily Barrett, profesor asistent la Rutgers School of Public Health și membru al Institutului pentru Științe ale Mediului și Ocupațional.

„Datele noastre arată că, dacă am putea reduce expunerea la ftalați, am putea face progrese semnificative în reducerea ratelor inacceptabil de ridicate ale nașterilor premature”, a spus Barrett.

Oamenii de știință vă sfătuiesc: Mănâncă cât mai mult posibil alimente proaspete, preparate în casă. Evitați alimentele procesate care vin ambalate în plastic.


MAI POTI CITI