METODE pentru a te ajuta să te ELIBEREZI de STRES aici și acum

Ghidul constă din cinci puncte dedicate atât autoperfecționării interne, cât și externe pentru a te elibera de STRES. 

Le poți încorpora cu ușurință în rutina ta zilnică și poți vedea rapid schimbări pozitive în viața ta.

1. Somn: profită la maximum de odihnă

Nu este un secret pentru nimeni că somnul este baza sănătății sistemului nervos. O persoană lipsită de somn este mult mai predispusă la anxietate, iritabilitate și depresie, iar cu privarea regulată de somn, sistemul imunitar suferă și el, iar riscul de diabet de tip 2 crește. De aceea este atât de important să ai grijă de somnul tău.

Există trucuri simple, cum ar fi exerciții de respirație înainte de culcare, precum și suplimente naturale care calmează sistemul nervos și te pregătesc pentru un somn bun. Corpul va fi recunoscător și poate că tu vei visa la următorul tabel periodic sau la o nouă capodopera muzicală.

metode spirituale antistres care functioneaza

2. Nutriție: să punem în ordine „al doilea creier”

Oamenii de știință au descoperit că capacitatea de a gestiona stresul este afectată de microorganismele care trăiesc în intestine. În mod colectiv, ele sunt denumite microbiotă (microbiom), pe care oamenii de știință o consideră un „al doilea creier”.

Pentru ca microbiomul să devină aliatul nostru, este important să creăm condiții în care toate tipurile de bacterii care locuiesc în tractul gastrointestinal să se simtă bine, deoarece diversitatea este principalul indicator al sănătății microbiotei.

Legumele sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, la fel ca și alimentele fermentate și prebioticele precum inulina.

3. Vindecarea prin sunet: vindecarea este în tine

Vibrațiile sonore ale bolurilor cântătoare tibetane relaxează corpul și calmează mintea nu mai puțin decât în ​​meditație. Nu trebuie să vă achiziționați propriile accesorii - doar găsiți melodii de vindecare a sunetului pe net.

Pentru practicile de vindecare prin sunet, este important să se creeze un mediu relaxant. 

În mod similar, sunetul ploii afectează și psihicul, deoarece pentru strămoșii noștri această perioadă a fost o perioadă de odihnă de la vânătoarea de prădători care se ascundeau de vremea rea.

4. Meditația - sincronizează-te cu tine însuți

Meditația oferă un sentiment de calm și încredere pentru întreaga zi. Nu trebuie să fii un guru spiritual pentru  practica meditația – doar acordă-ți 10 minute pe zi pentru a te „sincroniza” cu tine însuți. 

Este suficient să abordați o poziție confortabilă, să vă relaxați și să închideți ochii. Nu este nevoie să vă concentrați pe nimic: urmăriți-vă respirația, mențineți corpul relaxat. 

Este util să închei cele câteva minute de tăcere interioară cu afirmații – afirmații pozitive scurte și figurate care pot fi repetate cu voce tare sau în tăcere.

5. Practică exerciții de QiGong

Exercițiile de qigong unesc corpul și mintea, întăresc legătura cu sine și „încarcă” bateriile interne. Și nu necesită pregătire fizică specială. 

Principalul lucru pentru implementarea corectă a practicii este concentrarea asupra „Eului” interior. Exercițiul Kai-He (Deschidere și Închidere) vă va ajuta să vă simțiți centrul.

Stai drept, depărtează-ți picioarele la lățimea umerilor, ține-ți spatele drept, dar relaxat. Așezați palmele vizavi de stomac, la o distanță scurtă: centrul palmelor ar trebui să privească într-un punct chiar sub buric. 

Concentrează-te pe palme - în curând vei simți că distanța dintre ele și stomac s-a „magnetizat”. În timp ce inspirați, întindeți încet brațele și, în timp ce expirați, aduceți-le înapoi la poziția inițială. Întinzându-vă palmele, imaginați-vă că corpul vostru umple întregul Univers și, în timp ce expirați, „strângeți-l” într-un punct din abdomenul inferior. 

Indiferent de modul în care îți întinzi brațele, nu pierde senzația de magnetism și imaginează-ți o minge mare pe care încerci să-ți înfășori brațele. Efectuează Kai-He de nouă ori sau mai mult


MAI POTI CITI