MITURI legate de slăbit: brânză de vaci fără grăsimi, apă cu lămâie, numărarea caloriilor

Dacă încă cumperi alimente fără grăsimi, numeri caloriile și te gândești că exercițiile cardio sunt singurele modalități de a slabi kilograme în plus, articolul nostru este pentru tine!

Iata cateva dintre cele mai raspandite mituri despre slabire si pierderea in greutate.

În ciuda disponibilității oricăror informații pe internet și a prezenței a tot felul de studii, unii oameni sunt în continuare convinși că folia alimentară arde grăsimile, iar apa cu lămâie elimină substanțele nocive din organism. Ne propunem să tratăm aceste mituri.

♦ Mitul numărul 1: Dacă bei apă cu lămâie după ce ai mâncat, poți slăbi 

Câte întrebări am auzit despre ce alimente ard grăsimile. Și răspunsul medicilor este niciunul. Niciunul dintre produse nu arde grăsimile. 

Chiar și binecunoscutele fructe: ananas și grepfrut pentru „scădere în greutate” nu îți vor dizolva kilogramele în plus, indiferent cât de mult le-ai mânca. 

Același lucru este valabil și pentru apa cu lămâie. Da, apa detoxifică organismul. Dar principalul lucru aici nu este lămâia, ci în apa însăși. Lămâia acționează aici doar ca un aditiv de aromă. 

top mituri despre slabire validate de medici


♦ Mitul numărul 2: Trebuie să numeri caloriile. 

Poți să înnebunești cu numărul de aplicații, antrenamente și cursuri care îți spun cum să numeri corect caloriile pentru a slăbi. Ai mâncat un măr - asigurați-vă că îl scrieți în jurnalul de calorii, altfel veți uita brusc și veți depăși alocația zilnică de calorii! Ai impresia că trebuie să iei mereu cu tine un cântar și un calculator pentru a ține această contabilitate fără sens.

Ceea ce contează este ceea ce mâncăm, nu cantitatea de mâncare. Organismul se opune la reducerea aportului de calorii, iar aceasta este reactia sa naturala de aparare. 

Alimentele naturale bogate în fibre, proteine ​​și grăsimi umplu organismul, iar tu, fie că îți place sau nu, nu poți să mănânci multe dintre ele. 

Unii oameni consideră că numărarea caloriilor îi ajută să combine alimentația sănătoasă cu mâncarea nedorită. La urma urmei, dimineața puteți mânca un pachet de chipsuri, iar pentru cină - piept de pui. Dar am îndeplinit aportul caloric dat, ceea ce înseamnă că nu mă voi face mai bine! 

Nu. Asta nu merge. Și acesta nu este deloc un stil de viață sănătos, ci o batjocură la adresa corpului. 

Mitul numarul 3:. „Mâncarea fără grăsimi” te va ajuta să slăbești 

Coca-Cola zero și brânza de vaci fără grăsimi sunt probabil cele mai comune produse „dietetice”. „Zero calorii!”, „Fără rău siluetei”, „Fără centimetri în plus” striga etichetele în magazin la fiecare colț. Și aceste bunătăți sunt mai scumpe decât de obicei. Care este motivul prețului mare și sunt chiar la fel de utile pe cât ne propagă această reclamă?

Cererea mare aduce întotdeauna un preț ridicat, totul este simplu aici. Marketerii aruncă un cârlig cu momeala „sănătoasă”, iar fetele care visează să scape de kilogramele în plus, fără să se uite înapoi, mătură totul de pe rafturi.

Acum să vorbim despre esența „zero calorii”. În produsele cu 0% grăsime, toate grăsimile sunt eliminate complet sau parțial, prin urmare, un astfel de produs nu poate aduce niciun beneficiu organismului. 

Un produs cu conținut scăzut de grăsimi, prin definiție, nu poate fi gustos. În rest, există o mulțime de aditivi: stabilizatori, îndulcitori și potențiatori de aromă (favorizează pofta de mâncare, și nu înlătură deloc foamea). 

Conținutul de grăsimi promis de 0% nu înseamnă 0 kcal, deoarece conținutul redus de grăsimi este compensat de o creștere a proporției de carbohidrați, amidon și zaharuri. Deci, astfel de produse sunt o cascadorie publicitară care este puțin probabil să vă ajute să pierdeți în greutate, dar să cheltuiți mai mulți bani - da.  

Mitul numarul 4: Cu cât mai multă apă, cu atât mai bine 

Ni se spune că trebuie să bem mai multă apă dacă vrem să slăbim, pentru că elimină tot ce este dăunător din organism. Da, cu siguranță o face, dar atunci când organismul are nevoie de această apă, și nu când se face cu forța.

Cum știu de câtă apă am nevoie? „Depinde de greutate sau de sex”? "Cu cât mai mare cu atât mai bine"? sunt probabil cele mai frecvente întrebări pe care le aud. 

Răspunsul este foarte simplu - totul depinde dacă ți-e sete sau nu. Dacă da - bea, dacă nu - nu te umfla cu apa. 

O doză suplimentară de apă este necesară în cazurile de activitate fizică (compensarea pierderii de umiditate prin transpirație), fiind într-un climat cald (transpirația abundentă necesită și recuperare), febră, diaree, vărsături (poate fi deshidratare din cauza pierderii mari de apă). ) si sarcina. 


MAI POTI CITI