Păreri forumuri ZEFFIX 100 mg prospect, reacții adverse, cum sa luați Zeffix, prețuri

Părerea pacienților despre Zeffix 100 mg comprimate din comentările de pe forumurile cu informații despre noutati tratament hepatita b preț, protocol tratament hepatita b lamivudina, medicamente tratament hepatita b forum prețuri:

1. Păreri Pozitive - 4,67 din 5
2. Păreri Negative- 3,59 din 5
3. Păreri Neutre - 2,55 din 5

Părerea recenzorilor despre Zeffix 100 mg, 28 comprimate filmate

• Beneficiile terapeutice ale medicamentului: 4,56 din 5
• Funcționează medicamentul asa cum este descris: 4,49 din 5
• Este medicamentul ușor de administrat: 4,23 din 5
• Are medicamentul efecte secundare reduse: 3,67 din 5
• Au avut alții o experiență buna cu medicamentele pe bază de lamivudina: 4,45 din 5

Ce este Zeffix si pentru ce se utilizeaza

 
Substanta activa din Zeffix este lamivudina. Zeffix este folosit in tratamentul de lunga durata al hepatitei B (cronice) la adulti.

Zeffix este un medicament antiviral, ce suprima virusul hepatitic B si face parte dintr-o grupa de medicamente numite inhibitorii nucleozidici de revers transcriptaza (INRT).

Virusul hepatitic B este un virus care infecteaza ficatul, provocand infectie de lunga durata (cronica) care poate duce la afectare hepatica.
 
pareri zeffix 100 mg forum am folosit tratament hepatita b

Zeffix poate fi utilizat pentru pacienți cu ficatul afectat, dar functional la parametrii normali (boala hepatica compensata), cat si in asociere cu alte medicamente pentru pacienti cu ficatul afectat, cu functionare anormala (boala hepatica decompensata).

Tratamentul cu Zeffix poate scadea cantitatea de virus hepatitic B din organism.

Acest lucru ar trebui sa conduca la o reducere a afectarii hepatice si la o ameliorare a functiei ficatului.

Nu toti pacienții răspund la tratamentul cu Zeffix in același mod. Medicul dumneavoastră va urmari eficacitatea tratamentului dumneavoastră in mod regulat prin intermediul analizelor de sange.

Cum sa luati Zeffix

 
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur .
 
Pastrati legatura cu medicul dumneavoastra.
 
Zeffix ajuta la controlul infectiei cu virus hepatitic B. Va trebui sa-l luati in fiecare zi pentru a va putea controla infecția si pentru a împiedica agravarea bolii.
 
Pastrati legatura cu medicul dumneavoastră si nu întrerupeți administrarea Zeffix fara avizul medicului dumneavoastra.
 
Cat de mult trebuie sa luati
 
Doza uzuala de Zeffix este de un comprimat (100 mg de lamivudina) o data pe zi.
 
In cazul in care aveti probleme cu rinichii, medicul dumneavoastra va poate prescrie o doza mai mica. Pentru persoanele care necesita o doza mai mica decat cea obisnuita sau pentru cele care nu pot inghiti comprimate, este disponibila o solutie cu administrare pe cale orala de Zeffix.
 
Discutati cu medicul dumneavoastra daca acest lucru este valabil in cazul dumneavoastra.
 
Daca deja luati alt medicament care contine lamivudina pentru infectia cu HIV, medicul va continua sa va trateze cu o doza mai mare (de obicei 150 mg de doua ori pe zi), deoarece doza de lamivudina din Zeffix (100 mg) nu este suficienta pentru tratarea infectiei cu HIV. Daca intentionati sa va schimbati tratamentul pentru HIV, discutati mai intai cu medicul dumneavoastra.
 
Comprimatul trebuie sa fie inghitit intreg, cu putina apa. Zeffix poate fi luat cu sau fara alimente.

Zeffix reactii adverse posibile
 
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, dar nu apar la toate persoanele.

Reactii alergice
 
Acestea apar rar (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane). Semnele includ: umflarea pleoapelor, fetei sau buzelor; dificultate la inghitit sau respirat. Daca prezentati aceste simptome, contactati imediat medicul. Opriti administrarea de Zeffix.

 
Reactii adverse presupuse a fi provocate de catre Zeffix

 
O reactie adversa foarte frecventa (aceasta poate afecta mai mult de 1 din 10 persoane) care poate aparea in cadrul analizelor de sange este: o crestere a nivelului unor enzime hepatice (transaminaze), care poate fi un semn al inflamarii sau al afectarii hepatice.
 
Reactii adverse frecvente (aceastea pot afecta pana la 1 din 10 persoane) sunt: crampe si dureri musculare; eruptie cutanata sau “urticarie” oriunde pe corp.
 
O reactie adversa frecventa care poate aparea la anlizele de sange este: cresterea nivelului unei enzime produsa in muschi (creatininfosfochinaza) care poate idica afectare tisulara.
 
Alte reactii adverse
 
Alte reactii adverse au fost raportate la un numar foarte mic de oameni, dar frecventa lor ramane necunoscuta:

• slabiciuni musculare;
• o agravare severa a afecțiunii hepatice dupa oprirea administrarii de Zeffix sau in timpul tratamentului daca virusul hepatitis B devine rezistent la Zeffix. Acest lucru poate fi letal la unii oameni;
• acidoza lactica 

Semnele acidozei lactice includ:

- respirație profunda, rapida si dificila;
- somnolenta;
- amorțeală sau slăbiciune a membrelor;
- senzație de rau (greata), stare de rau (varsaturi);
- dureri la nivelul stomacului.

Cum arata Zeffix si continutul ambalajului

 
Comprimatele filmate de Zeffix sunt furnizate in cutii sigilate cu folie, continand 28 sau 84 de comprimate. Comprimatele sunt de culoare caramel, cu forma de capsula, biconvexe si inscriptionate cu ‘’GX CG5’’ pe una din fete.


MAI POTI CITI