POSTUL INTERMITENT la SPORTIVI. Beneficii, Efecte Adverse și Contraindicații.

În timp ce postul intermitent este ușor de implementat în rândul persoanelor care NU sunt active fizic sau a celor care efectuează o activitate fizică ușoară în timpul zilei, este puțin mai complicat în rândul celor care fac exerciții fizice. 

Marele avantaj al postului intermitent este faptul ca fara deficit caloric si printr-un aport caloric echilibrat se poate realiza o reducere rapida a tesutului adipos fara scăderea masei musculare sau a performantelor atletice. 

Cu toate acestea, dacă sunteți interesat de îmbunătățirea performanței sportive, probabil că este mai bine să apelați la alte metode de dietă.

În plus, postul intermitent NU este potrivit pentru cei care fac mișcare și se află sub stres psihic crescut, în situații de lipsă de ore de somn, sau pentru cei care suferă de boli cronice precum diabetul și nu numai. 

wiki postul intermitent beneficii ;i efecte negative la sportivi

Un studiu recent publicat în revista Nutrients a examinat efectul unei diete de post intermitent asupra compoziției corporale și a performanței atletice a alergătorilor de performanță

Rezultatele studiului au constatat că în rândul grupului care a efectuat post intermitent, a existat o scădere semnificativă a țesutului adipos de aproape 6% față de aproximativ 1% în grupul cu dietă normal.

Pe termen scurt, în rândul practicanților de antrenament de rezistență, o dietă de post intermitent determină o scădere rapidă a masei grase fără a afecta forța și masa musculară, atunci când antrenamentul se efectuează între mese și nu în timpul postului.

În spatele postului intermitent se află mai multe opțiuni de împărțire a postului în timpul zilei, cea mai cunoscută și mai ușoară opțiune dintre toate fiind 16/8: 16 ore de post și 8 ore de alimentație controlată, de obicei între orele 12:00 și 8:00 seara. 

Dincolo de restricția calorică care există în fiecare dietă, se poate constata că această metodă are un alt avantaj: episodul de post prelungit reduce nivelul rezervelor de energie disponibile ale organismului derivate din carbohidrați și de fapt „forțează” organismul să folosească și rezervele de grăsime. pentru a crea energie. 

Studiile efectuate în rândul diferitelor populații arată că adoptarea acestor obiceiuri alimentare a determinat o scădere a procentului de țesut adipos din organism într-un timp scurt și, de asemenea, a contribuit la reducerea proceselor inflamatorii din organism, echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățirea indicatorilor tensiunii arteriale. , reducând riscul de a face cancer și nu numa


MAI POTI CITI