SAPROSAN 100mg drajeuri pareri forumuri, prospect, beneficii, contraindicatii si mod utilizare

Sa ne facem o parere despre Saprosan 100mg, un medicament util in care va confruntati cu giardioza, diaree estivala sau forme usoare de dizenterie. Mai ales ca exista multe intrebari legate de subiecte precum: Saprosan este antibiotic, Saprosan prospect, Imodium sau saprosan, Saprosan e bun pentru diaree, Saprosan pudra prospect

Ce este si pentru ce se foloseste Saprosan 100mg


Saprosan conţine o substanţă activă numită clorchinardol. Aceasta face parte din categoria medicamentelor numite: produse antiparazitare, preparate antiprotozoare, amoebicide şi similare, derivaţi de chinolone, alte antiinfecţioase intestinale.

Saprosan este recomandat în cazul în care aveţi:

• gastroenterocolită acută – o infecţie acută a stomacului şi intestinului,
• diaree estivală,
• forme uşoare de dizenterie amoebiană,
• giardioză – infecţie cu giardia.

Mod de administrare Saprosan 100mg


Adulţi: doza recomandată este de 100 - 200 mg (1 - 2 drajeuri Saprosan), administrate oral, de 3 ori pe zi, nemestecate, la distanţă de mese.

Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 7 - 10 zile în afecţiunile acute şi o lună în cele cronice. La nevoie, în afecţiunile cronice, tratamentul poate fi repetat după o pauză de 10 zile.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Saprosan nu trebuie administrat copiilor cu vârsta mai mică de 6 ani

saprosan-100-mg pareri forum cat timp se face tratament



Reactii adverse Saprosan 100mg


Rareori,  au  fost  semnalate tulburari  digestive (greata, varsaturi, dureri abdominale), cefalee, ameteli, eruptii cutanate. Exceptional, au fost semnalate cazuri de nevrita periferica si nevrita optica.

Contraindicatii si Precautii Saprosan 100mg


Hipersensibilitate la clorchinaldol, alte hidroxichinoline halogente sau la oricare dintre excipientii produsului.

Copii sub 6 ani.

Deoarece nu a fost stabilita siguranța administrării la copii sub 6 ani, nu se recomanda administrarea produsului la aceasta grupa de varsta.

In cazul asocierii cu alte produse ce contin halochine (mexaform, mexase, intestopan) nu se vor depasi 750 mg clorchinaldol pe zi la adulti si 400 mg clorchinaldol pe zi la copiii cu varsta peste 6 ani; aceste preparate nu se administreaza in cure succesive, iar durata totala insumata a tratamentului nu trebuie sa depaseasca o luna.


MAI POTI CITI