Sughițul la Bebeluș după masă: ce să faci și cum să-l ajuți. Remedii simple
7/27/2022
Sughițul la bebeluși forum • Sughit bebe 1 an • Bebe 7 luni sughite des • Sughițul la nou născuți după alăptare • Sughițul la nou născuți remedii
Una dintre cauzele de îngrijorare pentru mamă este sughițul bebelușului. Cel mai adesea, apare după hrănire, trece rapid și nu provoacă prea multă alarmă, dar uneori copilul sughite destul de mult timp.
Să vorbim așadar despre faptul dacă este necesar să vă faceți griji și cum să ajutați copilul
Este sughitul periculos pentru un nou născut
Sughitul are dreptul să fie frecvent, nu este înfricoșător, trebuie să vă faceți griji dacă nu puteți înțelege cauza, iar sughitul nu se oprește mult timp.
Trebuie să înțelegeți că o astfel de condiție nu dăunează copilului. Dacă copilul este activ, se simte bine, nu ar trebui să vă faceți griji.
Dacă copilul plânge, se simte rău, somnul și pofta de mâncare sunt tulburate, dacă sughițul este însoțit de vărsături, este imperativ să contactați un medic pediatru pentru a determina cauzele afecțiunii.
Dacă un nou-născut scuipă pe fundalul supraalimentării și aceasta este însoțită de sughiț, acest lucru nu este periculos și nu este o problemă.
Dacă, pe fondul regurgitării, bebelușul este sănătos, crește bine în greutate și înălțime, aceasta este o variantă a normei.
Dacă regurgitarea este abundentă, regulată, apar vărsături, copilul nu se îngrașă bine, trebuie neapărat să consultați un medic.
Dacă copilul este ud sau îi este frig, poate și sughița, este suficient să se schimbe hainele și să se încălzească copilul pentru ca sughițul să înceteze.
Alte cauze pot provoca, de asemenea, sughiț, inclusiv boli ale diferitelor organe, dar acest lucru se aplică însă mai mult la adulți, la copii astfel de afecțiuni sunt foarte rare, doar dacă sughitul durează mult timp, nu îl puteți opri, are sens să fi examinat de un medic pediatru.
Cum să oprești sughițul la un nou-născut
În primul rând, verificați dacă copilul este ud sau rece. Picioarele și brațele pot fi reci, aceasta este norma, așa că atingeți corpul în zona pieptului, pielea ar trebui să fie caldă. Dacă acesta este motivul, copilul trebuie schimbat și încălzit.
Dacă copilul a mâncat în exces sau a intrat aer în stomac în timpul hrănirii, ține-l drept, mângâiați-l ușor pe spate până când bula de aer pleacă.
Dacă abdomenul este umflat puteți masa abdomenul în sensul acelor de ceasornic, ceea ce va ajuta la mișcarea gazelor.
Dacă bebelușul este hrănit cu biberon, țineți biberonul în timp ce hrăniți, astfel încât să nu existe aer, doar lapte. Orificiul din mamelon nu trebuie să fie prea mare pentru a nu se sufoca.
Dacă nou-născutul este alăptat, hrăniți-l într-o poziție ridicată la 30 de grade, acest lucru va reduce șansa de a scuipa.
Deci, sughitul este o afecțiune fiziologică care nu este periculoasă pentru un copil. Sarcina ta este să găsești cauza și, dacă este posibil, să o elimini.
Dacă sughițul durează prea mult, copilul este neliniştit, are scuipat sau vărsături severe, consultaţi un medic!
Tags