Zgomotul ROZ și muzica relaxanta reduc ANXIETATEA eficient

Muzica și zgomotul roz pot ajuta la reducerea anxietății

Anxietatea este principalul sentiment trăit de milioane de oameni din întreaga lume în aceste zile. Medicamentele speciale ajută la a face față acestei afecțiuni, dar numai un medic le poate ridica. 

Un experiment realizat de oamenii de știință canadieni a arătat în mod clar că mijloacele disponibile pot ajuta și la reducerea anxietății, de exemplu, căștile cu muzică liniștitoare și „zgomot roz”.

În articolul publicat din revista PLOS One, oamenii de știință de la Universitatea Ryerson au menționat că efectul muzicii asupra reducerii anxietății a fost studiat de mai multe ori, dar aceasta este prima dată când acest efect a fost cuantificat.

pareri terapia cu zgomot roz in tratamentul anxietatii


Experimentul a implicat 163 de voluntari care sufereau de anxietate si care primesc regulat medicamente. Li s-a propus să urmeze terapie la domiciliu cu stimulare sonoră. 

Un grup de participanți a ascultat muzică printr-o aplicație specială timp de 24 de minute, al doilea - așa-numitul „zgomot roz”, un amestec de unde sonore cu o intensitate care scade odată cu creșterea frecvenței.

Ploaia este un bun exemplu de zgomot roz. Când o picătură de ploaie loveşte o suprafaţă, este un sunet relativ puternic, cu o frecvenţă joasă. Următorul sunet de stropire pe care îl scoate este un volum redus, zgomot de frecvenţă înaltă. Alte exemple includ zgomotele vântului şi sunetul oceanului.

Piesele muzicale au fost selectate individual pentru fiecare pacient folosind inteligența artificială, în funcție de simptome.

Oamenii de știință au evaluat rezultatele folosind chestionare și o scară specială de simptome. Dintre voluntarii cu anxietate moderată, cea mai mare reducere a simptomelor a fost observată la cei care au ascultat muzică liniștitoare. 

La persoanele cu anxietate moderată până la severă, a existat un efect terapeutic vizibil atât din ascultarea muzicii, cât și din cauza zgomotului roz.

Rezultatele acestui studiu sunt impresionante, deoarece arată că terapia prin muzică este foarte promițătoare în reducerea efectivă a anxietății la persoanele care suferă de această tulburare.


MAI POTI CITI