Activități Relaxante foarte bune pentru Ameliorarea Stresului. Recomandarea medicului.

Tehnici de combatere a stresului ➢ Exerciții fizice contra stresului ➢ Exerciții yoga pentru depresie
Combaterea stresului prin exerciții fizice ➢ Exerciții de respirație beneficii

A scăpa rapid de o dispoziție proastă și de stresul psihologic nu este atât de dificil pe cât pare. Este suficient să folosești aceste modalități simple, dar eficiente de a scăpa de stres, pentru a recăpăta un sentiment de calm și a simți bucuria vieții.

1. Respirație profunda  - 4, 4, 4, 4

Fă-ți timp să te oprești pentru scurt timp, respiră adânc și respiră încet. Respirația profundă derivata din tehnicile yoga este o modalitate bună de a vă scoate corpul și creierul din starea de luptă sau fugă în care se află în perioadele de stres. 

Inspiră pe nas timp de 4 secunde, apoi ține-ți respirația timp de 4 secunde, expiră timp de 4 secunde și ține-ți respirația din nou pentru aceeași perioadă de timp.

exercitii antistres simple care dau rezultate

2. Masajul la nivelul urechii

Multe tipuri de masaj ajută la gestionarea stresului, dar atunci când o zi de relaxare la SPA nu este o opțiune, un simplu masaj al lobului urechii vă poate ajuta să vă relaxați și să vă calmați. 

Apăsați pe lobii urechilor (cu o forță moderată) timp de câteva minute și veți simți rapid o ușurare în tot corpul.

3. Comunicarea cu animalele de companie

Nu este un secret pentru nimeni că animalele de companie ne fac fericiți. Sunt fermecătoare și mereu bucuroase să ne vadă, iar comunicarea cu ele ameliorează bine anxietatea și stresul. 

Dacă nu aveți un animal de companie propriu, puteți petrece timp cu animalele de la un adăpost.

4. Colorează

Mulți consideră că coloratul este o activitate a copilului și, în parte, este. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că adulții nu pot face acest lucru deloc. 

Coloratul calmează creierul și relaxează corpul și, de asemenea, îmbunătățește concentrarea. Cel mai important lucru în colorat este să nu fii concentrat pe a face totul perfect. Este important să te bucuri de proces, iar rezultatul are o importanță secundară.

5. Dansează

Chiar dacă nu ești cel mai bun dansator, nu te priva de oportunitatea de a „te ondula” pe muzica ta preferată. Dansul ameliorează perfect tensiunea din corp și înveselește și, de asemenea, arde caloriile suplimentare.

6. Citește

Cititul este o modalitate excelentă de relaxare. La fel ca și coloratul, va ajută să vă concentrați asupra momentului prezent, să uitați de muncă și de alți factori care provoacă mult stres.


MAI POTI CITI