Alimente Interzise dacă vrei să îți menții Pielea tânără. Păreri de la specialiști.

Ce să nu mănânci dacă vrei să ai mereu pielea tânără și frumoasă. Recomandările și părerile expertului.

Starea și sănătatea pielii noastre depind în mare măsură de ceea ce mâncăm. Experții au vorbit despre produsele care ar trebui eliminate din alimentație pentru a ne menține pielea tânără și frumoasă timp de mulți ani.

1. Gluten

Glutenul poate deteriora mucoasa subțire a intestinelor, ceea ce poate interfera cu digestia și absorbția de substanțe nutritive. 

De exemplu, persoanele care iau vitamine, fier, micro și macro elemente pot experimenta lipsa unui rezultat pozitiv: substanțele utile intră în organism, dar nu există niciun rezultat. În acest caz, putem vorbi deja despre perturbarea intestinelor. 

Adică procesele de absorbție și digerabilitate ale acestor produse nu au loc în organism. Acest lucru este posibil tocmai datorită utilizării glutenului .

pareri sfaturi alimente interzise daca ai probleme de santate ale pielii

Glutenul se găsește în cereale - orz, secară, grâu. Prin urmare, nu este recomandat să consumați pâine albă, chifle etc. Nu trebuie să uităm că glutenul ascuns se găsește și în multe alte produse: iaurt, înghețată, maioneză etc.

Dacă trebuie să îmbunătățiți absorbția anumitor substanțe de către organism, trebuie să abandonați alimentele cu gluten. Poate afecta și pielea: vor apărea inflamații, ten neuniform și alte probleme de sănătate.

2. Sarea

Aportul excesiv de sare poate afecta negativ starea pielii: excesul de lichid va începe să se acumuleze în organism, vor apărea umflaturi sub ochi și vor apărea alte simptome neplăcute.

Nu este necesar să refuzați complet sarea - poate fi adăugată într-o cantitate mică . Dar trebuie avut în vedere că multe produse conțin deja multă sare.

3. Laptele

Laptele are și dezavantajele sale, ceea ce este confirmat de numeroase cercetări. A crede că acest produs aduce numai beneficii este o iluzie periculoasă . 

Inițial, laptele era necesar pentru hrănirea puilor, deoarece o cantitate mare de proteine, grăsimi și carbohidrați accelerează creșterea vițeilor înșiși. Dar vacile sunt diferite: de exemplu, printre ele se numără și cele care sunt hrănite pe câmp, unde este iarbă curată. Și astfel de animale nu au nevoie să bea lapte.

Celebrul om de știință american Fritz Albert Lipman susținea în articolele sale că laptele conține aproximativ 60% hormoni. Mai mult, majoritatea sunt anabolizante de care sportivii au nevoie pentru a construi masa musculara. 

Laptele mai conține testosteron, progesteron și insulină. În plus, acest produs conține lactoză, un zahăr din lapte care stimulează sinteza insulinei. Și el, la rândul său, stimulează și mai mult acțiunea steroizilor. 

Toate acestea afectează foarte mult fondul hormonal și, ca urmare, pielea. 

De aceea, persoanele cu acnee sunt sfătuite adesea să renunțe la laptele în formă pură și să-l înlocuiască cu lapte de origine vegetală - soia, vegetal, migdale etc.

4. Zahărul

Este recomandabil să refuzați consumul acestui produs în primul rând. Multe studii demonstrează că excesul de zahăr duce la glicare: cu un aport mare de zaharoză, moleculele în exces se combină cu moleculele de proteine ​​și formează produse finale de glicație. Și ei, la rândul lor, distrug colagenul. 

După cum știți, colagenul este o proteină care este responsabilă pentru fermitatea și elasticitatea pielii. 

Cu lipsa acestuia, pot apărea riduri adânci, vergeturi, pete de vârstă și uscăciune.


MAI POTI CITI