Cât de periculoasă este lipsa Somnului pentru Sănătate și ce putem face pentru a Adormi

Să ne facem o părere despre riscurile pentru sănătate pe care le are lipsa unui somn de calitate și câteva metode testate care vă vor îmbunătăți calitatea somnului și vă vor ajuta să adormiți atunci când vă este greu să faceți acest lucru din cauza anxietății și stresului crescut.

Există aproximativ 80 de tulburări de somn diferite, iar o treime din populația lumii are probleme cu somnul. 

Astfel atât de mulți oameni nu respectă recomandarea de a dormi 7-8 ore, asta însemnând că ei nu își ating zilnic potențialul lor maxim.

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Michigan, după ce au efectuat un studiu, au ajuns la concluzia că persoanele care au o lipsă de somn nu sunt capabile să facă mai multe sarcini

Un studiu publicat în Journal of Experimental Psychology afirmă că oamenii sunt capabili să îndeplinească sarcini de zi cu zi, cum ar fi spălatul pe dinți, dar sunt limitați în sarcini complexe.

noutăți insomnia periculoasa pentru sănătate terapii naturiste pentru somn


Cercetările anterioare au arătat că consecința lipsei de somn este un nivel redus de atenție și concentrare. Dar noul studiu dezvăluie implicații mai grave, inclusiv incapacitatea de a face mai multe sarcini în același timp.

Autorii studiului speră că noile informații vor încuraja oamenii să fie mai conștienți de starea lor și să fie conștienți de limitările lor înainte de a conduce sau de a se angaja în alte activități riscante. De asemenea, poate încuraja medicii să studieze tulburările de somn pentru a găsi un remediu și pentru a preveni accidentele.

Ce trebuie să faceți pentru a îmbunătăți calitatea somnul și pentru a adormi mai ușor

• Dacă gândurile tale sunt motivul principal pentru care nu poți dormi, fă practica numită „Meditația Vidului ”. Meditația vidului este o meditație taoistă care caută să găsească spațiul liniștit din interior.  Permite gândurilor şi senzaţiilor să apară şi să dispară de la sine, fără a te implica sau a “zăbovi” asupra niciunora.

• Ținerea unui jurnal și realizarea unei liste cu lucrurile de făcut a doua zi vă va ajuta să vă eliberați capul de gândurile obsesive . Acest lucru vă va ajuta să exprimați tot ceea ce vă îngrijorează, astfel eliberați tensiunea și nu mai enumerați toate planurile pentru ziua de mâine, fiindu-ți teamă să uitați ceva.

• Tehnicile de yoga vor ajuta, de asemenea, la ameliorarea tensiunii: meditația, yoga nidra, yin yoga, practici de respirație, asane (de exemplu, Virasana - postura eroului sau Balasana - postura copilului).

• Mediul din cameră vă poate ajuta, de asemenea, să vă relaxați , de exemplu, lumini slabe sau un difuzor de aromaterapie care va pulveriza un parfum relaxant. Folosește un amestec de uleiuri de lavandă și eucalipt sau folosește-ți preferatul, cum ar fi ylang-ylang, menta, bergamotă, maghiran etc. Alege, de asemenea, lenjerie de pat și pijamale confortabile pentru tine .

• Fă o plimbare înainte de culcare pentru a scăpa de tensiune și pentru a-ți ajuta corpul să treacă de la starea de veghe la somn. Aerisiți camera înainte de a merge la culcare pentru a o umple cu mai mult oxigen pentru a accelera procesul de a adormi.

• În timpul cinei sau după aceasta , consumați alimente bogate în triptofan : brânză, brânză de vaci, busuioc, vinete, semințe de floarea soarelui, semințe de susan, nuci.


MAI POTI CITI