Mănânc puțin, dar nu slăbesc - de ce NU funcționează Dietele de Înfometare

De ce nu ar trebui să te înfometezi pentru a pierde a slăbi. De câte calorii avem nevoie pentru a evita să intrăm în „modul de înfometare”. Cum sunt conectate dieta și metabolismul,

Se pare că restricția strictă a caloriilor împiedică corpul nostru să ardă în mod eficient excesul de grăsime, ceea ce înseamnă că pierderea în greutate poate încetini.

Ce se întâmplă când reducem aportul caloric deja mic? Desigur, ne așteptăm ca din acest moment să începem să slăbim și mai activ și într-o săptămână să ne potrivim în rochia noastră preferată de Revelion. 

Dar nu - de fapt, efectul va fi invers!

de ce nu slabesc daca mananc putin pareri forum nutritie

În momentul unei reduceri drastice de calorii, corpul nostru intră în „modul de foame”. 

Acest mecanism a apărut ca o apărare împotriva înfometării – iar organismul nostru devine super eficient în utilizarea caloriilor pe care le primește din alimente și băuturi.

Organismul pur și simplu își protejează rezervele de grăsime rămase pentru a nu muri. 

Și pentru a se asigura cu calorii, începe să folosească în mod activ mușchii în loc de grăsime. Acest lucru duce la pierderea masei musculare, care la rândul său scade rata metabolică.

Organismul necesită din ce în ce mai puține calorii pentru a menține o viață normală, iar pierderea în greutate încetinește. 

Desigur, pentru o situație de foame, aceasta este soluția ideală. Dar dacă vrei doar să slăbești, atunci vei eșua pe parcurs.  

Deoarece metabolismul tuturor oamenilor este diferit,  momentul în care corpul nostru începe să folosească mușchii în loc de grăsime va fi și el particularizat.

Majoritatea experților în nutriție recomandă să nu scădeți caloriile sub 1.000-1.200 pe zi dacă țineți dieta pe cont propriu. 

De asemenea, merită să rețineți că corpul nu „intră” și „iese” brusc din modul de post. Acesta este un proces gradual, așa că nu trebuie să intri în panică dacă ocazional reduceți caloriile.

Încearcă să alegi singur stilul de viață gastronomic cu care îți va fi confortabil să trăiești pentru o lungă perioadă de timp, fără a vă afecta sănătatea.


MAI POTI CITI