Mersul pe Bicicletă prelungește viața pacienților cu Diabet Zaharat de tip 2

Activitatea fizică regulată este foarte importantă pentru pacienții cu diabet, deoarece ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și reduce riscul de boli cardiovasculare. 

Un nou studiu a arătat că ciclismul prelungește literalmente viața unor astfel de oameni.

Oamenii de știință de la Centrul de Cercetare pentru Activitatea Fizică din Danemarca au analizat date de la aproximativ 7.500 de pacienți adulți cu diabet zaharat de tip 2 care au fost incluși în Studiul European de Cohortă privind Cancerul și Nutriția. 

Toți participanții au efectuat un screening de sănătate și au furnizat informații despre stilul lor de viață și activitatea fizică în 1992-1996, cu date repetate colectate până în 2011.

pareri mersul pe bicicleta beneficii in diabetul zaharat de tip 2

S-a constatat că persoanele care mergeau cu bicicleta în mod regulat aveau cu 24% mai puține șanse de a muri din toate cauzele pe o perioadă de 5 ani, comparativ cu cei care nu au făcut-o. 

Participanții care au mers cu bicicleta între 150 și 299 de minute pe săptămână au avut cel mai mare beneficiu de pe urma acestei activități fizice, în primul rând pentru reducerea riscului cardiovascular.

Oamenii de știință au remarcat că pentru diabeticii care merg cu bicicleta în mod regulat timp de mulți ani, riscul de deces din toate cauzele și din cauza bolilor cardiovasculare, în medie, nu a fost diferit de cel al populației sănătoase.

Aceste descoperiri susțin dovezile epidemiologice privind beneficiile ciclismului și sugerează cu tărie că poate contribui în mod direct la o viață mai lungă și mai sănătoasă!


MAI POTI CITI