Păreri despre Stilul de viață Sănătos și regulile sale. Câți litri de apă trebuie să bei cu adevărat.


Există o abundență de informații despre stilul de viață sănătos și regulile sale și uneori este dificil să găsești adevărul în fluxul de sfaturi și instrucțiuni contradictorii. 

Ni se spune câtă apă să bem pe zi și cum să facem mișcare, fără a lua în considerare individul.

Iată deci principalele reguli ale unui stil de viață sănătos din punct de vedere științific

De ce este necesar să numărăm caloriile, proteinele, grăsimile și carbohidrații

Trebuie să o faci măcar o dată în viață. Calculați KBJU - cantitatea de calorii, proteine, grăsimi și carbohidrați consumate. 

Sună plictisitor, dar fără a calcula rata și a verifica dacă dieta ta se încadrează în ea, nu vei înțelege niciodată dacă echilibrul este atins. 

Pe de altă parte, este suficient să efectuați un experiment cel puțin o dată și vă veți face deja o idee aproximativă despre ce și în ce cantități trebuie să mâncați în fiecare zi. 

sfaturi forum recomândări reguli stil de viata sănătos

• K – calorii – energia obținută din produse este cheltuită pentru implementarea funcțiilor corpului;
• B – proteine ​​- materiale pentru construcția de celule, sisteme și organe;
• J – grăsimi – substanțe care coordonează procesele metabolice care creează rezerve de energie;
• U – carbohidrați – susțin viața, ajutând activitatea fizică, mentală.

Fiecare dintre elemente trebuie să fie prezent. Important este ca, printre altele, dieta să conțină cel puțin 400 de grame de legume pe zi (fără a număra cartofii) și multă verdeață. 

Este mai bine să acordați preferință alimentelor integrale fără coloranți și conservanți. Și, desigur, este timpul să ne luăm rămas bun de la chipsuri și Snickers. 

➢ Câți litri de apă trebuie să bei cu adevărat

Norma de doi litri nu a avut și nu are o justificare științifică, dar, în general, poate servi drept ghid aproximativ. Un adult este recomandat să bea la o rată de 25-30 ml pe kilogram de greutate, adică un bărbat care cântărește 80 kg este doar cantitatea optimă de doi litri. 

Să bei un pahar cu apă imediat după trezire este un obicei bun pentru a-ți pune corpul în funcțiune. Apa trebuie băută în forma sa pură, sau ca ceai și cafea neândulcite, restabilind astfel echilibrul apei. 

Consumul de apă din frigider este de nedorită chiar și vara - băutul lichidelor reci reduce imunitatea, provoacă somnolență și slăbiciune. Este mai bine să rămâneți la lichidele aflate la temperatura camerei. 

Ce și câte vitamine trebuie să luăm

Nici cea mai variată și echilibrată dietă nu ne poate oferi toate vitaminele necesare, mai ales la trecerea anotimpurilor - la începutul toamnei sau primăvara. 

Încercați o dată pe an să efectuați o verificare completă a corpului și, în caz de lipsă a unor elemente, completați-le cu ajutorul suplimentelor.

Cel mai adesea, nu există suficientă vitamina D - o puteți cumpăra sub formă de picături sau capsule uleioase.

Pentru o piele, unghii și păr sănătoase, Omega-3 este recomandat în combinație cu vitamina E. 

Magneziul cu vitamina B6 te poate salva și de oboseală și nervozitate. 

➢ Cum să dormi și cât să dormi

Chiar trebuie să dormi cel puțin opt ore pe zi. Este mai bine să te culci înainte de ora 22.00, atunci este mult mai probabil să te trezești vesel și vesel. 

Dacă dormi sub o pătură caldă, atunci temperatura aerului din cameră ar trebui să fie de 16-19 grade.

Trebuie sa dormi in întuneric deplin, doar in acest fel se va produce hormonul melatonina, din cauza căruia mușchii se relaxează, apare somnolenta si temperatura corpului scade ușor. 

Adică se creează condiții ideale pentru somn. Dacă există chiar și o sursă de lumină slabă în cameră, melatonina nu va putea fi produsă în cantitatea potrivită. 

Consecințe posibile: probleme cu adormirea, insomnie, somn superficial, senzație de oboseală dimineața. 


MAI POTI CITI