Sfaturi cum să-ți păstrezi Articulațiile Sănătoase

De ce se uzează articulațiile. Cum să ne menținem articulațiile sănătoase. 

Te dor toate oasele și articulațiile? Află că în 90% din cazuri, cauza patologiei articulației nu stă în ea. Doar 10% dintre problemele articulare sunt rezultatul unor leziuni locale.

Problemele articulare pot declanșa orice disfuncție a corpului, fie că este vorba de probleme cu coloana vertebrală, tractul gastrointestinal sau tulburări psihosomatice. 

În mod obișnuit, scrâșnirea și durerea în articulațiile pelvisului, genunchiului, piciorului și degetelor de la picioare provoacă disfuncții pelvine, iar problemele articulare la nivelul extremităților superioare provoacă tulburări la nivelul coloanei vertebrale toracice și cervicale.

Când există o problemă, organismul o compensează: sarcina asupra mușchilor și articulațiilor începe să fie distribuită inegal. 

recomandari vitamine si minerale daca te dor toate articulațiile si oasele

Fluxul sanguin și inervația nu numai a zonei cu probleme, ci și a întregului organism, inclusiv a articulațiilor, este perturbată. Drept urmare, mobilitatea lor se deteriorează, se uzează mai repede, apar probleme.

Metode de a ne menține articulațiile sănătoase cât mai mult timp

Analizeză cum stai când lucrezi, cum mergi și ridici greutăți. Stresul necorespunzător asupra articulațiilor provoacă probleme.

Lucrați-vă postura, gâtul, pelvisul. Încălziți-vă, faceți exerciții speciale pentru a întinde coloana vertebrală și pentru a îmbunătăți mobilitatea articulațiilor.

Mențineți-vă greutatea sub control pentru a fi confortabilă pentru corpul dumneavoastră. Kilogramele în plus pun un stres suplimentar asupra articulațiilor. La persoanele supraponderale, acestea se uzează mai repede.

Purtați pantofi confortabili pentru a vă ajuta piciorul să distribuie corect sarcina. Evita pantofii strâmți, tocurile înalte și pantofii plăți.

Mâncați într-un mod echilibrat. Mineralele și vitaminele sunt esențiale pentru oase și articulații sănătoase.

Nu uitați să vizitați un osteopat din când în când pentru a elimina disfuncțiile profunde care declanșează mecanismul patologic de distrugere a articulațiilor. 

Dacă există deja probleme în activitatea lor, atunci trebuie să lucrați cu structurile întregului corp.


MAI POTI CITI