Suc de SFECLĂ ROȘIE beneficii și contraindicații. De ce și când trebuie să bei suc de sfeclă roșie.

Wiki contraindicatii sfecla rosie ➢ sfecla rosie pentru barbati păreri ➢ cand se bea sucul de sfecla rosie ➢ sucul de sfecla rosie beneficii si contraindicatii ➢ sfecla rosie cruda beneficii pentru ficat ➢ cu ce se combina sucul de sfecla rosie

Mananci sfecla doar in salate, bors si vinegreta? Asigurați-vă că includeți și sucul de sfeclă roșie în meniu deoarece are numeroase beneficii pentru sănătate. 

Sucul de sfeclă  roșie ajută la reducerea tensiunii arteriale, la slăbit, la creșterea forței fizice și sexuale, la protejarea vaselor de sânge și chiar la încetinirea procesului de îmbătrânire.

În timpul unui studiu din 2008 a fost relevat următorul fapt: consumul a 1 pahar de suc de sfeclă roșie pe zi (250 ml) a redus tensiunea arterială la pacienții cu prehipertensiune arterială (TA = 130-140 / 85-90 mm Hg. Art.). 

Mai mult, sucul de sfeclă roșie a făcut și vasele de sânge mai elastice și a slăbit componenta inflamatorie. 

Datorită acestui fapt, dezvoltarea ulterioară a hipertensiunii și a aterosclerozei a fost inhibată.

wiki pareri sucul de sfecla rosi beneficii si contraindicatii

Prin urmare, sfecla roșie și sucul din aceasta au fost recomandate a fi incluse în dietă atât la debutul hipertensiunii arteriale, când medicamentele nu sunt încă prescrise, cât și mai târziu, când este prescris un tratament medicamentos permanent. 

Doza ideală este de 250 până la 500 ml de suc pe zi în 1-2 prize. Cu toate acestea, pentru persoanele cu boli cronice ale tractului digestiv, utilizarea sucului concentrat de sfeclă roși e contraindicat din cauza unui posibil efect iritant asupra membranei mucoase. Este mai bine pentru ei să consume sfecla fiartă și cu moderație.

Efect antioxidant remarcabil

Sfecla conține cele mai importante componente: betaine și betanine. Datorită acestora, sucul de sfeclă roșie are o activitate antioxidantă mai puternică decât sucurile de rodie, merișoare, mere, roșii, portocale, morcovi etc.

Betaina are și alte proprietăți. Această substanță este una dintre cheia reacțiilor care vizează neutralizarea substanțelor nocive din corpul nostru.

Sfecla roșie este bogată în acid folic și mangan. Primul este foarte necesar pentru femeile care planifică o sarcină. Dacă au suficient acid folic în corpul lor în momentul concepției, riscul de malformații congenitale la făt este redus semnificativ.

Efect laxativ natural

Desigur, medicamentele laxative sunt mai eficiente, dar cu constipație moderată sau cu tendință la constipație, sfecla obișnuită poate fi considerată cel mai bun produs care îmbină eficiența și siguranța, în special pentru bătrâni și copii.

Specialiștii in medicina sportiva au demonstrat ca sucul de sfecla roșie creste activitatea fizica si rezistenta si îmbunătățește performantele atletice. Același efect ajută persoanele cu insuficiență vasculară și respiratorie. 

Acestea încep să sufere mai puțin din cauza lipsei de oxigen. Iar fluxul sanguin îmbunătățit în creier protejează împotriva demenței senile.

Contraindicațiile sucului de sfeclă roșie

Diabeticii trebuie să fie atenți cu sfecla. Leguma conține o mulțime de carbohidrați simpli, de care trebuie luate în considerare persoanele cu tulburări de metabolism al glucidelor.

În plus, sfecla trebuie folosită cu atenție pentru persoanele cu urolitiază și gută.

MAI POTI CITI