10000 de pași pe zi sunt importanți, dar ritmul mersului este mai important

Toată lumea a auzit că pentru ați menține sănătatea, trebuie să faci 10.000 de pași pe zi. 

Este mult și mulți doresc să reducă timpul de călătorie pentru a fi sănătoși. Se dovedește că acest lucru este posibil, oamenii de știință au demonstrat că viteza de mers nu este mai puțin importantă decât numărul de pași

Pentru un rezultat decent, poți merge pe o distanță mai mică, dar într-un ritm mai rapid.

Cu cât o persoană merge mai repede, cu atât riscurile de a dezvolta demență, boli de inimă, cancer și deces sunt mai mici.

ce conteaza numarul de pasi sau viteza de mers pentru sanatate

Cea mai extinsă cercetare științifică pe această temă a fost publicată simultan în două reviste ale Asociației Medicale Americane (AMA) - JAMA Internal Medicine și JAMA Neurology. Pe parcursul a șapte ani, ei au observat 78,5 mii de adulți folosind trackere de fitness. 

Înainte de aceasta, evaluarea a fost efectuată pur și simplu prin răspuns la întrebări - participanții au fost crezuți pe cuvânt. Și aici toate informațiile au fost colectate de la trackere și s-au dovedit a fi mai obiective. Participanții aveau vârste cuprinse între 40 și 79 de ani și erau sănătoși la începutul studiului. 

În primul rând, cercetătorii de la Universitatea din Sydney (Australia) și Universitatea din Danemarca de Sud au confirmat un fapt deja cunoscut - o scădere a riscului de demență, boli de inimă, cancer și deces este asociată cu mersul a 10.000 de pași pe zi. 

Dar au găsit și ceva nou: un ritm mai rapid de mers a arătat avantaje doar în raport cu numărul de pași făcuți.

O descoperire importantă a studiului este că, pentru a proteja sănătatea, oamenii pot urmări nu numai idealul zilnic de 10.000 de pași, ci și pot încerca să meargă mai repede.

Studiul arată că doar 3.800 de pași pe zi pot reduce riscul de demență cu 25% .


MAI POTI CITI