3 Mituri False și Periculoase despre Sutiene de care nu știai
9/01/2022
Sutienul, una dintre cele mai intime și mai atractive părți ale garderobei unei femei a dat naștere multor mituri false, chiar periculoase pentru sănătate. Analizăm cele mai populare dintre aceste stereotipuri.
1. DACĂ FACI SPORT ÎNTR-UN SUTIEN OBIȘNUIT, ȘI NU ÎNTR-UN SUTIEN SPORT, SÂNII TĂI SE POT LĂSA.
Un sutien sport care se potrivește bine în jurul pieptului este foarte important în timpul exercițiilor fizice, deoarece limitează eficient mobilitatea pieptului, în special în timpul alergării sau sărituri.
Dar acest lucru este necesar doar pentru a asigura confortul antrenamentului și nu pentru a proteja împotriva căderii, care, desigur, nu apare din cauza sporului.
Un alt lucru este că femeile ridică de foarte multe ori un sutien sport incomod, iar unele dintre ele chiar încetează antrenamentul din cauza durerii și neplăcerilor pe care sânii mari le provoacă în timpul antrenamentului.
Pentru a evita acest lucru, este suficient să alegeți un sutien potrivit.
2. SUTIENUL POTRIVIT POATE VINDECA DURERILE DE SPATE.
Și nici asta nu este adevărat. S-a demonstrat că purtarea sutienului nu reduce durerile de spate.
Dar sutienul greșit poate provoca dureri în mușchii gâtului și a pieptului, iar bretelele prea strânse pot crea o „canelură” în țesuturile moi de pe umeri.
În plus, un sutien inconfortabil dă iluzia falsă că te doare spatele din cauza sânilor tăi mari. Un mic studiu britanic a arătat că toate femeile care au mers la medic cu intenția de a reduce volumul glandelor mamare purtau sutiene nepotrivite, ceea ce crea un mare disconfort.
3. DORMITUL ÎNTR-UN SUTIEN VĂ VA AJUTA SĂ VĂ MENȚINEȚI SÂNII ÎN FORMĂ.
Să nu faci asta niciodată! Deoarece un sutien poate împiedica circulația, iar atunci când dormi, acest lucru este cel mai probabil.
Asigurați-vă că vă lăsați corpul să se odihnească de sutien, nu va fi niciun beneficiu din acest lucru, deoarece forma sânilor dvs. depinde numai de genetică, vârstă și alți factori.
De asemenea, se știe că un sutien și orice altă îmbrăcăminte strânsă pot afecta negativ calitatea somnului.
Presiunea excesivă asupra pielii crește temperatura corpului noaptea și scade melatonina, un hormon care reglează orele de somn și de trezire.
Tags